Sastojci:za gnezda-300-350 gr brasna
-160 gr putera
-kasicica soli
-na vrh noza praska za pecivo
-3-4 kasike jogurta
za fil:-3-4 kasike skuvanog i iseckanog spinata(posto ja cesce kupujem zamrznuti spinat uzmem 3-4 zamrznute kupovne kocke,prokuvam,ocedim i iseckam)
-oko 100 gr svezeg sira
-1 jaje
-sol
U brasno stavite omeksali puter,sol i malo praska za pecivo i rukama utrljavajte putar u brasno.Dodajte par kasika jogurta da se sve zamesi.uzmite pleh za mafine i otkidajte komade testa pa ih prstima utapkajte u podmazane kalupe.Stavite fila do 3/4 gnezda i ispecite da lepo sve porumeni.
Za fil jednostavno dobro sjedinite sve sastojke i samo punite gnezda.Dobije se oko 12 komada.Prelepi su uz jogurta,a moze i uz pivo-naravno za osobe koje vole spinat.Za one koji ne vole predlazem da malo pojacaju sir,jaje,ubace malo seckane slaninice,sunke,salame,moze i kiseli krsatavcic,sve to lepo izmesaju,napune gnezda i ispeku,ali o tome drugi put.
Nema komentara:
Objavi komentar