utorak, 2. prosinca 2014.

Gnezda sa spinatom


 Moji u kuci ne vole spinat.Retko koju namirnicu da mi bas ni muz ni sin ne vole,ali eto spinat ne prolazi ni pod razno.Ovo je bio jedan od pokusaja da ih nagovorim da jedu jednu tako lepu i zdravu namirnicu.Gnezda su bila lepa i ukusna,a moji momci i dalje tvrdoglavi.Mada mene to nece spreciti da ova gnezda ponovo napravim jer se naprave cas posla.




      Sastojci:za gnezda-300-350 gr brasna
                                    -160 gr putera
                                    -kasicica soli
                                    -na vrh noza praska za pecivo
                                    -3-4 kasike jogurta
                        za fil:-3-4 kasike skuvanog i iseckanog spinata(posto ja ovde kupujem zamrznuti spinat  uzmem 3-4 zamrznute kupovne kocke,prokuvam,ocedim i iseckam)
                                  -oko 100 gr svezeg sira
                                  -1 jaje
                                  -sol


    U brasno stavite omeksali puter,sol i malo praska za pecivo i rukama utrljavajte putar u brasno.Dodajte par kasika jogurta da se sve zamesi.uzmite pleh za mafine i otkidajte komade testa pa ih prstima utapkajte u podmazane kalupe.Stavite fila do 3/4 gnezda i ispecite da lepo sve porumeni.
Za fil jednostavno dobro sjedinite sve sastojke i samo punite gnezda.Dobije se oko 12 komada.Prelepi su uz jogurta,a moze i uz pivo-naravno za osobe koje vole spinat.Za one koji ne vole predlazem da malo pojacaju sir,jaje,ubace malo seckane slaninice,sunke,salame,moze i kiseli krsatavcic,sve to lepo izmesaju,napune gnezda i ispeku,ali o tome drugi put.

                 






Nema komentara:

Objavi komentar