utorak, 2. prosinca 2014.

Gnezda sa spinatom


     Moji u kuci ne vole spinat.Retko koju namirnicu da mi bas ni muz ni sin ne vole,ali eto spinat ne prolazi ni pod razno.Ovo je bio jedan od pokusaja da ih nagovorim da jedu jednu tako lepu i zdravu namirnicu.Gnezda su bila lepa i ukusna,tako da se dosta toga i pojelo.Nadam se da cu uspeti da ih nagovorim da cesce jedu spinat,jer je to zdrava namirnica.Ova gnezda ili korpice mozete posluziti i kao predjelo,a moze i dorucak-vecera uz neki jogurt ili kefir.





      Sastojci:za gnezda-300-350 gr brasna
                                    -160 gr putera
                                    -kasicica soli
                                    -na vrh noza praska za pecivo
                                    -3-4 kasike jogurta
                        za fil:-3-4 kasike skuvanog i iseckanog spinata(posto ja cesce kupujem zamrznuti spinat  uzmem 3-4 zamrznute kupovne kocke,prokuvam,ocedim i iseckam)
                                  -oko 100 gr svezeg sira
                                  -1 jaje
                                  -sol




    U brasno stavite omeksali puter,sol i malo praska za pecivo i rukama utrljavajte putar u brasno.Dodajte par kasika jogurta da se sve zamesi.uzmite pleh za mafine i otkidajte komade testa pa ih prstima utapkajte u podmazane kalupe.Stavite fila do 3/4 gnezda i ispecite da lepo sve porumeni.
Za fil jednostavno dobro sjedinite sve sastojke i samo punite gnezda.Dobije se oko 12 komada.Prelepi su uz jogurta,a moze i uz pivo-naravno za osobe koje vole spinat.Za one koji ne vole predlazem da malo pojacaju sir,jaje,ubace malo seckane slaninice,sunke,salame,moze i kiseli krsatavcic,sve to lepo izmesaju,napune gnezda i ispeku,ali o tome drugi put. 


                 






Nema komentara:

Objavi komentar