srijeda, 18. lipnja 2014.

Piletina sa cipetkama

 Ovo je recept za laganu corbicu od piletine sa testom koje treba sami da napravite.Recept je od mog muza,tacnije od moje svekrve.Jednostavno je i lako za pripremu,a idealna corbica za letnje dane,mada je pravim tokom cele godine.

       
     Sastojci:-pile otprilike 1,5 kg(moze biti vece ili manje,to naravno zavisi od vasih zelja)
                  -2 glavice sitno seckanog crvenog luka
                  -3 kafene kasicice soli
                  -1 supena kasika seckanog persunovog lista
                  -1 supena kasika mlevene slatke paprike,moze i malo ljute
                  -po ukusu mlevenog bibera
                  -ulje za dinstanje luka
       za testo:-2 jaja
                   -malo soli
                   -oko 8-9 kasika belog mekog brasna

  U odgovarajucu serpu sipajte malo ulja pa dodajte luk da se dinsta.Kad luk zastakli dodajte meso koje ste prethodno isekli i oprali.Nalijte vodom,neka bude oko 3 prsta iznad mesa.Kad sve zavri oko pola sata stavite sol,persunov list,mozete i malo Vegete ili neki drugi zacin za jela.Meru za sol sam napisala kako ja pravim,ali vi solite kako vi volite.Neka sve krcka i kad je vrilo nekih 50-ak minuta dolijte po potrebi jos malo vode stavite cipetke i neka se kuvaju.Dodajte i biber i mlevenu slatku papriku,mozete i malo ljute.Sve se kuva jos nekih 15-20 minuta dok se testo lepo ne skuva i nabubri.Pre toga probajte i dodajte jos zacina ako treba.



 Testo-cipetke:U neku plasticnu posudicu razbijte jaja,posolite i umutite viljuskom.Dodajte polako brasno i mesajte.Kad bude tesko mesati viljuskom prebacite sve na dasku i mesite i dalje,dodavajuci brasno.Treba da bude dosta tvrdo.Kad je gotovo rastanjite rukom koliko mozete(moze i oklagijom,ali lepse je kad se sve odradi rukama) i otkidajte male komadice.Stavljajte ih na tacnu ili krpu da se malo prosuse.Ovako mozete zamesiti i vise,pa kad se dobro prosusi spremite u teglu ili kutiju.
Uz ovo jelo moze i sezonska salata po zelji.

Nema komentara:

Objavi komentar