subota, 14. lipnja 2014.

Nesto kao pastirska pita

 Kao sto i sam naslov kaze-nesto kao pastirska pita.Procitala sam vec odavno dosta recepata za pastirsku pitu i u sustini u ovom recepti ne mozete pogresiti.A naravno,moze se pustiti masti na volju.Kod mene nema Worcestershire sosa,preskocila sam i lovor i paradajz pire kao sto ide u vecini recepata i dodala neko povrce po zelji.Zadovoljna sam kako je ispalo jer je komentar bio" Mogla bi ti ovo i cesce praviti".Evo recepta.


Sastojci:-oko pola kile mlevenog mesa( mozete izabrati po zelji,ja sam koristila junetinu)
             -dve vece glavice luka
             -po solju mrkve,graska i kukuruza
             -ulje
             -sol,biber
za pire  -oko 700-800 gr oguljenog krompira
            -dve kasike kisele pavlake
            -kasika margarina
            -malo narendanog tvrdog sira oko dve kasike
            -sol,biber
            -malo mleka

    i jos-margarin za podmazati tepsiju
          -kasika prezli
          -dve -tri kasike rendanog sira-gaude,trapista


Luk sitno iseckajte i stavite da se przi,pa cim zastakli dodajte meso.Podlijte malo vode(mozete da rastvorite kocku za supu i da time podlivate meso)i neka se krcka.Kad je meso oko 20-ak minutica na vatri dodajte povrce-kukuruz,grasak i seckanu mrkvu i sve posolite,pobiberite,mozete i malo ljute paprike ako volite.Podlijte jos malo vode,pa neka se krcka dok nije 3/4 skuvano i treba sva voda da ispari,zato je u toku kuvanja dolivajte po malo.U medjuvremenu skuvajte i krompir u slanoj vodi,ocedite i stavite margarin,pavlaku,sir,mrvu bibera i umutite sa malo mleka u pire.Manju tepsiju ili vatrostalnu posudu malo namazite margarinom,pospite prezlom,pa prespite meso,poravnajte i preko mesa rasporedite pire.Sve pospite rendanim sirom.Pecite oko 20 minuta na 200-220 C.Posluzite uz salatu po vasem izboru.



Nema komentara:

Objavi komentar