utorak, 17. lipnja 2014.

Marmelada od jagoda,kokosa i cokolade

   Posto smo mi ljubitelji kokosa i cokolade,a volimo i jagode probala sam spojiti ova tri sastojka u finu marmeladu.Koristila sam zelir secer,vi mozete obican zelin 2:1  uz pola kile secera .




    Sastojci:-1 zelir secer 2:1 ili zelin 2:1 i pola kg secera
                 -800 gr jagoda
                 -100 gr kokosovog brasna
                 -100 gr cokolade za kuvanje



 Jagode operite i ispasirajte,ja sam izvagala 800 gr jer u zelir secer koji sam koristila ide 1 kg voca,znaci minus 200 gr:tezina kokosa i cokolade.Posto ima raznih mera zelina za voce samo oduzmite 200 gr voca i umesto toga idu kokos i cokolada.Zvuci komplicirano,ali nije.Umesajte voce,zelin i kokos,pa stavite na vatru.Kad pocne da se greje,ubaciti i cokoladu uz neprestano mesanje.Kuvajte po potrebi koliko pise na uputstvu.Kod mene je to bilo desetak minuta.Uspite u zagrejane tegle,cvrsto zatvorite poklopcem i nakratko okrenite naopacke.Neka se ohladi,pa probajte kakvog je ukusa.Nama se dopalo.

Nema komentara:

Objavi komentar