petak, 6. lipnja 2014.

Paprike punjene krompirom

   Ovo je jedno jelo koje ja obicno pravim kao glavno jelo,ali moze da se napravi i kao prilog uz neko meso po zelji.



        Sastojci:-6-7 lepih ociscenih paprika babura,ali moze i onih lepih crvenih ajvarki
                    -oko 1,5 kg ociscenog i na krupnije narendanog krompira,kao za krompirusu
                    -3 vece glavice seckanog crvenog luka
                    -sol
                    -biber
                    -ulje
                    -1 kisela pavlaka
                    -2-3 jaja
                    -kasika -dve prezli

Naribani krompir posolite,trebace vam malo vise,oko 3-4 kafene kasicice soli-mada nije ni mala kolicina krompira.Luk uprzite na malo ulja da porumeni i dodajte ga u naribani krompir.Moze da se stavi i 2-3 cena belog luka,samo ga protisnite kroz presu.Pobiberite,ovom jelu poseban smek daje bas biber pa ja stavljam malo vise.Sve dobro izmesajte rukom da se sve sjedini.Napunite paprike.Smesu koja vam ostane rasporedite po nauljenoj tepsiji posutoj sa malo prezli.Poredjajte gore paprike i sve prelijte sa umucenim jajima i pavlakom.Peci dok ne porumeni,otprilike oko sat vremena na 200 C.Ako ne volite paprike na ovaj nacin,fil se moze peci u tepsiji sam,samo sto ja onda stavljam i malo hleba,namocenog u mleko i posle iscedjenog,plus dosta seckanog persunovog lista.Obe varijante su odlicne.Ovo jelo moze da se jede i toplo i hladno.Uzivajte!



                 








Nema komentara:

Objavi komentar