petak, 6. lipnja 2014.

Paprike punjene krompirom

     Ovo je jedno jelo koje ja obicno pravim kao glavno jelo,ali moze da se napravi i kao prilog uz neko meso po zelji.Ukusom me podseca na krompirusu.Volim kada imam malo manje paprike jer se lepse ispeku.Od ove kolicine krompira uvek ostane da stavim na dno tepsije,ali vi ako ne zelite samo prilagodite kolicine.




        Sastojci:-6-7 lepih ociscenih paprika babura,ali moze i onih lepih crvenih ajvarki
                    -oko 1,5 kg ociscenog i na krupnije narendanog krompira,kao za krompirusu
                    -3 vece glavice seckanog crvenog luka
                    -sol
                    -biber
                    -ulje
                    -1 kisela pavlaka ili pavlaka za kuvanje
                    -2-3 jaja
                    -kasika -dve prezli

   Naribani krompir posolite,trebace vam malo vise,oko 3-4 kafene kasicice soli-mada nije ni mala kolicina krompira.Luk uprzite na malo ulja da porumeni i dodajte ga u naribani krompir.Moze da se stavi i 2-3 cena belog luka,samo ga protisnite kroz presu.Pobiberite,ovom jelu poseban smek daje bas biber pa ja stavljam malo vise.Sve dobro izmesajte rukom da se sve sjedini.Napunite paprike.Smesu koja vam ostane rasporedite po nauljenoj tepsiji posutoj sa malo prezli.Poredjajte gore paprike i sve prelijte sa umucenim jajima i pavlakom.Peci dok ne porumeni,otprilike oko sat vremena na 200 C-pokriveno alu folijom,posle jos pola sata bez folije.Ovo jelo moze da se jede i toplo i hladno.Mozete probati i varijantu da sve sastojke prvo proprzite-na ulju se przi luk,beli luk,pa narendan krompir i stave se zacini.Kada se prohladi punite paprike.Meni su obe varijante ok.Uzivajte!



                 








Nema komentara:

Objavi komentar