utorak, 25. studenoga 2014.

Cimet puzici

Peciva sa cimetom su u mojoj porodici dobrodosla tokom cele godine,mada ih ipak cesce pravim u jesen i zimu.Verovatno jer idu u paketu sa soljom toplog caja,mleka ili kafe.Verujem da cete i vi imati svoju omiljenu kombinaciju jer su ukusna i laka za napraviti.





 
  Sastijci za testo:-500 grama mekog belog brasna
                            -1 dcl ulja
                            -2 dcl mlakog mleka
                            -1 kasicica soli
                            -naribana limunova korica
                            -1 svezi kvasac
                            -kasika secera
                   za fil-100 grama omeksalog putera
                           -3 kasike svezeg krem sira(neutralnog)
                           -2-3 kasike secera
                           -1 vrhom puna kasicica cimeta
                           -po zelji  par kasika mlevenih badema,orasa.ljesnjaka
                           -oko 2 kasike otopljenog putera za premazivanje


 Prosejte brasno,u vecu solju stavite kvasac,kasiku brasna i secera i zalijte mlakim mlekom i neka uzraste na toplom.Posolite brasno i pospite limunovom koricom.Dodajte kvas i zamesite testo,a pred kraj dodajte ulje i mesite dok se ne upije svo ulje i ne dobijete glatku i sjajnu kuglu testa.Pokrijte i ostavite na toplom bar sat vremena.Kad se testo uduplalo malo ga premesite na dasci i razvijte oklagijom na oko pola cm debljine.Pomesajte puter i sir pa razmazite po testu.Pospite odozgo cimetom,secerom i po zelji mlevenim bademima,orasima..Urolajte u dosta cvrstu rolnu pa secite na kriske prst debljine i slozite u pleh na papir za pecenje.Pecite 35/40 min na 200 C,dok lepo ne porumene.Po zelji mozete pred kraj da zalijete puzice sa 2 dcl vode u kojoj ste prekuvali 3-4 kasike secera i jos kratko sve da dopecete.
               

Nema komentara:

Objavi komentar