Peciva sa cimetom su u mojoj porodici dobrodosla tokom cele godine,mada ih ipak cesce pravim u jesen i zimu.Verovatno jer idu u paketu sa soljom toplog caja,mleka ili kafe.Verujem da cete i vi imati svoju omiljenu kombinaciju jer su ukusna i laka za napraviti.
Sastijci za testo:-500 grama mekog belog brasna
-1 dcl ulja
-2 dcl mlakog mleka
-1 kasicica soli
-naribana limunova korica
-1 svezi kvasac
-kasika secera
za fil-100 grama omeksalog putera
-3 kasike svezeg krem sira(neutralnog)
-2-3 kasike secera
-1 vrhom puna kasicica cimeta
-po zelji par kasika mlevenih badema,orasa.ljesnjaka
-oko 2 kasike otopljenog putera za premazivanje
Sastijci za testo:-500 grama mekog belog brasna
-1 dcl ulja
-2 dcl mlakog mleka
-1 kasicica soli
-naribana limunova korica
-1 svezi kvasac
-kasika secera
za fil-100 grama omeksalog putera
-3 kasike svezeg krem sira(neutralnog)
-2-3 kasike secera
-1 vrhom puna kasicica cimeta
-po zelji par kasika mlevenih badema,orasa.ljesnjaka
-oko 2 kasike otopljenog putera za premazivanje
Prosejte brasno,u vecu solju stavite kvasac,kasiku brasna i secera i zalijte mlakim mlekom i neka uzraste na toplom.Posolite brasno i pospite limunovom koricom.Dodajte kvas i zamesite testo,a pred kraj dodajte ulje i mesite dok se ne upije svo ulje i ne dobijete glatku i sjajnu kuglu testa.Pokrijte i ostavite na toplom bar sat vremena.Kad se testo uduplalo malo ga premesite na dasci i razvijte oklagijom na oko pola cm debljine.Pomesajte puter i sir pa razmazite po testu.Pospite odozgo cimetom,secerom i po zelji mlevenim bademima,orasima..Urolajte u dosta cvrstu rolnu pa secite na kriske prst debljine i slozite u pleh na papir za pecenje.Pecite 35/40 min na 200 C,dok lepo ne porumene.Po zelji mozete pred kraj da zalijete puzice sa 2 dcl vode u kojoj ste prekuvali 3-4 kasike secera i jos kratko sve da dopecete.Izvadite iz rerne,pokrijte cistom krpom i neka se ohladi.
Nema komentara:
Objavi komentar