Rolati su cesto na nasim trpezama jer su i ukusni,ali i vrlo dekorativni u preseku.Takav je i ovaj brzi rolat sa bananama.Veoma je lep i izdasan,pa probajte,mozete naravno kombinirati arome po vasem ukusu.Bitno je cim je pecen da ga uvujete u krpu,moze i u peki papir na kom ste pekli.Po zelji mozete ulupati i slag,pa ga izvana ukrasiti i eventualno jos posuti naribanom cokoladom.
-120 gr secera
-120 gr brasna
-1 vanilin secer
-2 kasike ulja
-3 kasike vode
-korica limuna
-pola kesice preska za pecivo
za fil-3 dcl mleka
-1 puding od vanilije
-3 kasike secera
-100 gr putera
-2 kasike secera u prahu
-ekstrakt ruma
-2-3 banane(to zavisi od velicine tepsije)
-malo secera u prahu
Za biskvit prvo odvojite zumanca od belanaca,u zumanca dodajte secer i penasto umutite.Zatim dodajte brasno,prasak za pecivo,koricu limuna,ulje i mutite dodajuci mleko.U sve dodajte prethodno umuceni sneg od belanaca i pazljivo sve sjedinite varjacom.U veliki pleh stavite papir za pecenje i rasporedite smesu,pa pecite 10-15 min na 180 C.Cim izvadite iz rerne urolajte u vlaznu krpu i neka se malo prohladi,pa odmotajte,namazite fil i na jedan kraj stavite banane i sve cvrsto urolajte.Kada se sve dobro ohladi pospite prah secerom i secite na zeljene komade.
Za fil-puding pomesajte sa par kasika hladnog mleka,a ostatak mleka neka zavri pa skuvajte puding.Umutite putar i secer u prahu i dodajte ohladjeni puding i ekstrakt ruma-kod mene je rum omiljena aroma za kolace pa sam stavila celu onu minijaturnu flasicu ekstrakta i bas smo uzivali.
Nama je ovaj rolat bio savrsen uz solju kafe ili kapucino ,vi birajte sta vama odgovara.
Nema komentara:
Objavi komentar