-3 kriske hleba namocite u vodu ili mleko
-2 jaja
-3 glavice crvenog luka
-5-6 cesnjeva belog luka
-1 kasika seckanog persunovog lista
-3 kafene kasicice soli
-1 malecna kasicica bibera
-1 kafena kasicica vegete
-1 kasika melevene slatke paprike,a moze i malo ljute ako volite
-malo ulja
Izdinstajte na 2 kasike ulja crveni luk..Stavite meso u posudu u kojoj mozete da "umesite"fasire.Dodajite redom sastojke:ocedjeni hleb,jaja,luk cim se malo prohladi,beli luk protisnite na presu,persunov list,sol,biber,vegetu i mlevenu papriku i sve dobro umesite.
U vecu tepsiju stavite papir za pecenje i malo ga nauljite.Pravite fasire zeljene velicine i slazite ih na papir.Mozete i malo uvaljati u brasno.Ispecite ih u rerni na 200 C oko 35-40 minuta.Ako pravite fasire od malo masnijeg mesa moze se desiti da se otpusti masnoca(meni se bas ovaj put desilo),pa samo izvadite kratko tepsiju,nagnite je i kasikom odvadite masnocu,bilo je par kasika.Sluzite uz priloge i salate po zelji i uzivajte.
Hvala Zezi na odlicnoj ideji.Uzivajte !
i ovo ću morati probati
OdgovoriIzbrišiProbaj,meni uvek ispadne odlicno,a i nije zanemarivo to sto se ipak meso ne pece u puno ulja.Ovo ti je malo laganija varijanta.
OdgovoriIzbriši