utorak, 2. prosinca 2014.

Fasiri iz tepsije


     Listajuci po blogovima nasla sam  jedan lep recept za fasire pripremljene na zdraviji zacin,bez mnogo masnoce.Fasire sam pripremila po svom receptu,ali nacin pecenja me je odmah osvojio pa cu ga ubuduce cesto koristiti.Predlazem vam istrazivanje zezinog bloga jer ima mnogo toga lepog da se proba.



    Sastojci:-1 kg mlevenog mesa po zelji
                  -3 kriske hleba namocite u vodu ili mleko
                  -2 jaja
                  -3 glavice crvenog luka
                  -5-6 cesnjeva belog luka
                  -1 kasika seckanog persunovog lista
                  -3 kafene kasicice soli
                  -1 malecna kasicica bibera
                  -1 kafena kasicica vegete
                  -1 kasika melevene slatke paprike,a moze i malo ljute ako volite
                  -malo ulja



 Izdinstajte na 2 kasike ulja crveni luk..Stavite meso u posudu u kojoj mozete da "umesite"fasire.Dodajite redom sastojke:ocedjeni hleb,jaja,luk cim se malo prohladi,beli luk protisnite na presu,persunov list,sol,biber,vegetu i mlevenu papriku i sve dobro umesite.
U vecu tepsiju stavite papir za pecenje i malo ga nauljite.Pravite fasire zeljene velicine i slazite ih na papir.Mozete i malo uvaljati u brasno.Ispecite ih u rerni na 200 C oko 35-40 minuta.Ako pravite fasire od malo masnijeg mesa moze se desiti da se otpusti masnoca(meni se bas ovaj put desilo),pa samo izvadite kratko tepsiju,nagnite je i kasikom odvadite masnocu,bilo je par kasika.Sluzite uz priloge i salate po zelji i uzivajte.
Hvala Zezi na odlicnoj ideji.Uzivajte !
               







2 komentara:

  1. Probaj,meni uvek ispadne odlicno,a i nije zanemarivo to sto se ipak meso ne pece u puno ulja.Ovo ti je malo laganija varijanta.

    OdgovoriIzbriši