Jutros razmisljam sta bi mogla da ispecem,posto je subota i imam vise vremena nego radnim danom,muzic na pecanju,sin spava i listam moju staru svesku pa mi zapelo oko za kroasane...Volim ih jer su dobri i drugi dan,kada ostane koji samo umotam u kesu i budu odlicni za dorucak uz mleko,caj,kafu -po volji.
Sastojci:-1 kg glatkog psenicnog brasna
-2 kasicice soli
-naribana korica 1 limuna
-1 mala kasicica cimeta
-3 jaja
-1 svezi kvasac
-2 kasicice secera
-5 dcl mleka
-marmelada,a moze i eurokrem po zelji
-malo mlevenih orasa ili lesnjaka
-200 gr putra ili margarina obaveznao da bude omeksao
ili na sobnoj temperaturi
-kim ili przeni susam za posipanje
-2 kasicice soli
-naribana korica 1 limuna
-1 mala kasicica cimeta
-3 jaja
-1 svezi kvasac
-2 kasicice secera
-5 dcl mleka
-marmelada,a moze i eurokrem po zelji
-malo mlevenih orasa ili lesnjaka
-200 gr putra ili margarina obaveznao da bude omeksao
ili na sobnoj temperaturi
-kim ili przeni susam za posipanje
Prosejte brasno i posolite,pospite limunovu koricu i cimet,dodajte dva jaja.Ugrejte mlako da bude mlako,pa u vecu solju stavite kvasac,secer i kasiku brasna i nalijte mlakim mlekom do dve trecine solje.Kada kvasac naraste dodajte u mleko i mesite dodavajuci preostalo mlako mleko.Mesite sve dok testo ne krene da se fino odvaja od posude i ne bude glatko i sjajno.Neka raste oko sat-sat i po.Pospite radnu povrsinu brasnom i premesite,pa podelite na 8 podjednakih delova.Svaki deo razvaljajte na velicinu tanjurica za kolace,puter podelite na otprilike 7 delova,mazite svaki komad testa i slazite jedan na drugi.Osmi deo se ne maze.Prvi i poslednju komad neka budu veci.Neka testo odmori oko pola sataMeni ovaj puta bas ova faza nije ispala bas za fotkanje,ali na kraju je bilo fino.
Ja im teško odolevam i volim ih i nikad mi ih nije dosta. Uživajte u njima.Pozdrav.
OdgovoriIzbrišiPozdrav i vama Zorice,ja im isto tesko odolevam,ali moji obozavaju kroasane u svim varijantama ,pa mi nije tesko da im pravim.
OdgovoriIzbrišiKad imaš vremena, pridruži nam se u blogerskoj igrici:http://pomoravka1.blogspot.ca/2014/04/pet-omiljenih-poslastica-blogerska.html
OdgovoriIzbriši