Ovo jelo je cesto pravila moja mama,sada ga i ja cesto pravim,jedno nam je od omiljenih jela "na kasiku".Kod mene se ovo jelo cesto pravi,moze i posna varijanta bez mesa ili "klot".A moze i sa raznim vrstama mesa.Posebno je lep od ranog kupusa koji je fin,mek i mirisan.Sve ovo moze da se napravi i kao posno jelo-samo izostavite meso.
-meso po zelji oko pola kg,ovaj put sam koristila pilece belo meso
-glavica crvenog luka
-3-4 veca krompira
-ulje,
-1 kasika brasna
-sol
-zacin za supu
-biber
-kasika slatke mlevene paprike,moze i malo ljute ako volite
-malo paradajz soka po zelji
Na 2-3 kasike ulja prodinstajte luk da zazuti,dodajte seckano meso i neka se dinsta 15 min.Dodajte i kupus secen na trakice,a krompir na kockice.Nalijte vode otprilike tri prsta iznad kupusa.
Sve posolite i stavite malo zacina za supu-vegeta,bag,kulinat..oko 1 kasicicu.Neka vrije dok sve potpuno ne omeksa.Po potrebi dolivajte jos malo vode.Na malo ulja poprzite kasiku brasna i dodajte alevu papriku,promesajte i neka ne bude dugo na vatri,samo kratko jer paprika brzo pregori.Dodajte u kupus koji jos krcka,pobiberite,ako treba posolite i neka sve jos prokrcka jos koji minut na laganoj vatri.Po zelji moze da se doda paradajz sok,pre nego sto stavite zaprsku.Uzivajte!
Na 2-3 kasike ulja prodinstajte luk da zazuti,dodajte seckano meso i neka se dinsta 15 min.Dodajte i kupus secen na trakice,a krompir na kockice.Nalijte vode otprilike tri prsta iznad kupusa.
Nema komentara:
Objavi komentar