srijeda, 23. travnja 2014.

Tarana kao prilog



Tarana je testo koje cesto kod nadje na stolu,cesce u supi,ali i kao prilog uz meso.Recept je od mog muza,tacnije jos davno mi je prepricao kako je otprilike to pravila njegova mama,pa smo probali i uspeli pogoditi ukus.Mada sam kasnije pronalazila neke recepte koji su bas tipicni za vojvodjansku kuhinju.


 
Sastojci: -5-6 jaja
              -brasno meko oko 600 gr
              -sol
              -zacin za supu po zelji
              -domaca supa od mesa po zelji za podlivanje tarane
              -2 kasike masti
              -biber

Ulupajte jaja,posolite ih i dodajte postepeno brasno.Dugo mesite,mozete pred kraj podeliti testo na manje komade i jos mesiti da bude jako tvrdo.Naribajte testo na stoljnjak i neka se malo prosusi.Zagrejte mast u siru serpu i ubacite taranu,mesajte je dok ne porumeni.treba stalno da se mesa,pomalo ce delovati suvo,ali cim porumeni podlijte sa malo supe i smanjite vatru.Dodajte zacin za supu i neka sve lagano krcka.Supa se dodaje jos po potrebi,ali ne treba da je bude ni previse,bolje dolivajte pomalo.Pred kraj kad je testo skoro potpuno kuvano pobiberite i dodajte jos zacina ako treba i poklopite da nabubri oko 15 minuta.Slutite uz meso i salatu po zelji.Ovaj put sam pravila uz svinjetinu,kompot od bresaka i salatu od kukuruza.

Nema komentara:

Objavi komentar