utorak, 25. ožujka 2014.

Pohovani karfiol i celer

 Jedno jeftino jelo,posebno kad imate svoje povrce,Dosta je zahvalno jer kao i sve kad se pohuje ima ga kolicinski dovoljno i za veci rucak.Obicno kao prilog napravim krompir pire i neku salatu.Moze ovo bas lepo da se jede,meso i nije pozeljno da bude u svakom obroku.Moj muz se uglavnom buni protiv toga,ali ja ne odustajem lako.





Sastojci:-glavica karfiola velicine po zelji
            -celer velicina po zelji,trebao bi biti veci da moze lepo da se izreze u snite
            -sol,biber
            -brasno,jaja i prezla za paniranje
            -ulje za pohovanje


 Karfiol iseci na velike cvetove,celer ocistiti i narezati na snite oko pola cm-cm debljine.Zavriti vodu i posoliti je.Staviti celer da se kuva,oko 6-7 minutica da vri,pa izvaditi i neka se ohladi.Isto tako i sa karfiolom.Kad se sve ohladilo malo posoliti i pobiberiti,pa panirati povrce-prvo u brasno,pa u umucena jaja ,pa u prezlu.Moze se dodati i susam u prezlu,ja ovaj put nisam imala susama pa ga nisam stavljala.Dobro zagrejati ulje i pohovati povrce tek par minuta da porumeni.Ocediti na papirnoj salveti da se ocedi svo ulje.Posluziti toplo uz prilog po zelji i neku salatu.Ako ne pohujete u puno masnoce,mozete sve odraditi i u rerni-slozite sve u pleh na papir i pecite dok ne porumeni. Corba u kojoj se kuvalo povrce moze da posluzi kao corbica,samo se zacini i doda ukuva testenina i persinov list. Uzivajte!


Nema komentara:

Objavi komentar