srijeda, 19. ožujka 2014.

Zapeceni karfiol



  Kod mene u kuci karfiol uglavnom pohujem ili stavljam u razne corbice.Zapeceni karfiol najcesce pravim ljeti kao lagani obrok uz salatu.

  Sastojci:-karfiol velicina po zelji,kod mene obicno oko 1,5 kg
              -1 kisela pavlaka
              -2 jaja
              -neki tvrdi sir za naribati
              sol,malo ulja i kasika -dve prezli
  U vecu serpu sristaviti vodu,posoliti i kad zavri spustati komade isecenog karfiola.Kratko kuvati,oko 5 minuta.Izvaditi iz vode i slotiti u nauljenu tepsiju.Moze se kasika prezli posuti po ulju.Izmesati jaja sa pavlakom i malo soli,pa to rasporediti po karfiolu.Posuti kasiku prezli odozgor i naribati sira-kolicinu odredite sami.Zapeci u dobro ugrijanoj rerni oko 20-ak minuta na 200-220 C.Posluzite uz salatu po zelji,a ovako pripremljen karfiol moze se posluziti i kao prilog mesu.

Nema komentara:

Objavi komentar