Jos jedan od recepata iz stare sveske,od jedne drage baka Kate,majke mog sogora .Vec dugo ih imam napisane,ali nisam ih pravila neko vreme. Ovi stapici su odlicni za druzenje s prijateljima,mada su zgodni i za klince kao uzina u skoli uz jogurt.Mozete ih pravit za najrazlicitije prigode.Naravno da se mogu seci u oblike kakvi god su vam po volji.
Sastojci:-600 gr brasna
-200 gr maslaca ili margarina
-2 jaja
-prasak za pecivo
-dve kafene kasicice soli
-oko 100 gr trapista ili slicnog tvrdog sira
-mleko po potrebi da se sve zamesi-
Pomesati brasno sol,prasak za pecivo i maslac,rukama sve dobro utrljati da sve bude "mrvicasto, pa dodati jedno celo jaje i jedan zumanac.Belance sacuvajte.Sve zamesite sa mlekom.Razvaljajte na oko 1 cm debljine,premazite belancem i odozgo naribajte trapist.Blago potapkajte rukom da se sir malo zalepi.Secite u oblike po zelji.Slozite u pobrasnjen pleh i pecite dok ne porumene,otprilike 20-25 min na 200 C.
-200 gr maslaca ili margarina
-2 jaja
-prasak za pecivo
-dve kafene kasicice soli
-oko 100 gr trapista ili slicnog tvrdog sira
-mleko po potrebi da se sve zamesi-
Pomesati brasno sol,prasak za pecivo i maslac,rukama sve dobro utrljati da sve bude "mrvicasto, pa dodati jedno celo jaje i jedan zumanac.Belance sacuvajte.Sve zamesite sa mlekom.Razvaljajte na oko 1 cm debljine,premazite belancem i odozgo naribajte trapist.Blago potapkajte rukom da se sir malo zalepi.Secite u oblike po zelji.Slozite u pobrasnjen pleh i pecite dok ne porumene,otprilike 20-25 min na 200 C.
Ovi stapici su dobri uvek,narocite u dobrom drustvu...i dok se prave i dok se jedu.Uzivajte
Nema komentara:
Objavi komentar