subota, 25. travnja 2015.

Pizza kroasani

         Kod mene se cesto prave razna peciva:kiflice,pogacice,kroasani....Ova su posebno meka i izdasna,cesto ih pravim i kao kompletan obrok jer su vrlo zasitna,obicno uz neku supicu ili varivo od povrca.



   Sastojci:za testo:-1 kg mekog brasna
                              -1 casa jogurta
                              -5 dcl mleka
                              -3 kafene kasicice soli
                              -2 kafene kasicice secera
                              - 1 svezi kvasac
                              -250 gr maslaca sobne temperature
                     za fil:-oko 300 gr salame,kobasice,barene sunke-po vasoj zelji
                              -200-250 gr sira trapista
                              -kecap
                              -origano
                         jos-umuceno zumance sa malo mleka
                              -susam za posipanje
                              -brasno za rad sa testom








   Brasno stavite u vecu posudu u kojoj cete mesiti.U oko 2 dcl toplog mleka umutite kvasac,secer i dve kasike brasna.Neka uzraste.Ostalo brasno posolite,uspite nadosli kvas,jogurt i mesite dodajuci preostalo toplo mleko.Pokrijte posudu i neka raste bar sat i pol.Kad je testo nadoslo premesite ga i podelite na 16 komada.Svako parce jos malo premesite.Podelite na dve hrpe po 8 komada.Razvijte svako parce na otprilike velicinu desertnog tanjura.Maslac podelite na 14 komada.Svaku kuglicu premazite sa jednim delom maslaca,osim poslednjeg komada testa koje stavite na vrh.Sad imate dve "hrpe" testa.Pobrasnite dobro povrsinu i razvaljajte tanko koliko god mozete.Trebacete veci prostor za rad.Testo isecite na cetiri dela,pa svaku cetvrtinu na pola i tako redom ,sve zavisi zelite li vece ili manje kroasane.Ja sam ovaj put pravila vece-znaci manje puta sam rezala testo.Stavite na siri deo trake malo kecapa,origana,slozite salamu i gore stapic sira.Mozete i naribati sir i ako zelite i salamu na krupniju rendu,ali ja nisam,vise nam se svidja ovako narezano.Urolajte svaku kroasanu i stavite u tepsiju na papir za pecenje.Premazite zumancetom koje ste umutili sa malo mleka i pospite susamom.Neka raste jos bar sat vremena.Zagrejte rernu na 200 C i pecite kroasane dok ne porumene.Posluzite uz pivo ili jogurt,a moze i kao rucak uz corbicu ili varivo.Uzivajte!


               

2 komentara:

  1. Jako volim punjene kroasane, ovi tvoji super izgledaju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Vam puno,nama su bili odlicni,a punjenje uvek moze po zelji slatko ili slano.

      Izbriši