Slatka ideja za koju treba imati i malo strpljenja.Rezultat je bas simpatican,a masu kojom cete punit jaja mozete koristiti po vasim zeljama.
Sastojci:-12 praznih ljuski od jaja
-3 jaja
-4 kasike secera
-limunova korica
-5 kasika brasna
-prasak za pecivo na vrh noza
-4 kasike ulja
-4 kasike mleka
-ekstrakt ruma
-kasika kakao praha
-3 jaja
-4 kasike secera
-limunova korica
-5 kasika brasna
-prasak za pecivo na vrh noza
-4 kasike ulja
-4 kasike mleka
-ekstrakt ruma
-kasika kakao praha
Prvo trebate izbusiti jaja sa iglom ili ostrim vrhom nozica,istresite jaje,unutrasnjost ljuske operite toplom vodom i okrenite da se ocedi.Ne morate odmah izbusiti 12 jaja ako ih ne trebate,mozete ih postepeno skupiti i sacuvati.Bitno ih je oprati i osusiti. Pre nego sto ulijete biskvitnu smesu sipajte malo ulja,izmuckajte i ocedite visak.Sipajte smesu do pola i pecite na 180 C oko 20 minuta,videcete sami koliko treba ili samo ubodite cackalicu u jedno jaje i ako bude suva-peceno je.Smesu mozete prvo sipati u spric za ukrasavanje tortr,lakse je tako raditi.Jaja pecite u kalupu za mafine i od alu folije oblikujte postolje na kojem cete peci jaja(vidi se na slici).Kada se ohlade ogulite ljusku i jaja su spremna za posluzenje.
Mozete peci bilo kakvu biskvitnu smesu,ja sam radila ovako:odvojite zumanca od belanaca i zumanca izmutite penasto sa secerom.Dodajte ostale sastojke(osim kakao praha) i izmutite,pa rucno umesajte sneg od 3 belanca.U pola dodajte kakao.Naizmenicno sipajte zutu i braon smesu da dobiju mramorni izgled.Sipajte do pola ljuske i pecite.
Nema komentara:
Objavi komentar