ponedjeljak, 23. ožujka 2015.

Kokos kolac

Ova prelepa i jednostavna poslastica se vec prilicno udomacila u nasoj kuhinji sto zbog ukusa koji je odlican,ali i zbog brzine koja je potrebna da se napravi.Ne treba vam puno sastojaka,a ne koristi se ni margarin ni putar,pa je zgodno za osobe koje izbegavaju ove namirnice.A i spoj kokosa i cokolade je nas favorit.

Sastojci:-za biskvit-2 jaja
                              -2 dcl mleka
                              -2 dcl ulja
                              -150gr secera
                              -2 kasike kakao praha
                              -200 gr brasna
                              -prasak za pecivo
                    za fil:-8 dcl mleka
                             -5 kasika griza
                             -1.5 jogurt casa secera
                             -200 gr kokosovog brasna
           za glazuru:-100 gr cokolade za kuvanje
                             -1 kasika ulja

  Za biskvit umutite zumanca sa secerom da bude fino penasto,dodajte brasno,kakao,prasak za pecivo i ulje,pa jos malo mutite i dodajte polako i mleko.Kad ste to zavrsili umesajte varjacom prethodno ulupani sneg od belanaca.U podmazanu i brasnom posutu tepsiju uspite malo vise od pola smese.Neka se pece oko 10 minuta na 200 C,izvadite iz rerne,premazite fil i na fil namazite smesu za biskvit koja vam je preostala i pecite jos oko 10-15 minuta(duzina pecenja zavisi od velicine tepsije i kolika je debljina smese za biskvit koja je preostala da se dopece).Izvadite i ohladite,pa namazite jos i cokoladnu glazuru.
Prvi sloj biskvita-

Fil-

Drugi sloj biskvita-





Postupak izrade fila je jednostavan.Stavite mleko i secer da zavri i lagano sipajte griz.Neka se griz skuva,pa odmah u vrelu masu umesajte kokos.
 Uzivajte!
                             

Nema komentara:

Objavi komentar