Jedan od prelepih recepata sa coolinarike od mignnone koji sam isprobala za Uskrs,samo nikako naci vremena napisati i recept.
Kod mignonne na njenom blogu naci cete puno prelepih jela,kako slanih tako i slatkih,a i puno dobrih i korisnih saveta,stvarno vredi dobro pogledati.Neka sam recepte vec isprobala,a ovaj mi je mnogo dobar jer obozavam kafu u kolacima.Ovako sam ih pravila,uz malu izmenu:umesto konjaka ili ruma kafu sam razmutila u mleku.
Sastojci:-150 gr kokosa
-150 gr prah secera
-150 gr maslaca
-2 vanilin secera
-ekstrakt ruma
-1 kasicica mlevene kafe
-1 kasika mleka
glazura:-200 gr bele cokolade
-6 kasika ulja
-po zeri rebro crne cokolade za sare
Izmiksajte secer,vanilin secer i maslac,dodajte kokos i izmutite.Kafu izmesajte sa kasikom mleka i sve sjedinite.Pravite male bombice.Bude oko 45-50 komada.Stavite na par sati u frizider.Za belu glazuru lagano otopite cokoladu i ulje i umacite bombice(mozete ih nabosti na cackalicu,pa posle popuniti rupicu ako treba),ocedite visak cokolade i stavite na alu foliju.Neka se ohladi.Otopite crnu cokoladu,poprskajte bombice i kad se cokolada malo stegne prebacite ih u papirne korpice.Uzivajte!
Kod mignonne na njenom blogu naci cete puno prelepih jela,kako slanih tako i slatkih,a i puno dobrih i korisnih saveta,stvarno vredi dobro pogledati.Neka sam recepte vec isprobala,a ovaj mi je mnogo dobar jer obozavam kafu u kolacima.Ovako sam ih pravila,uz malu izmenu:umesto konjaka ili ruma kafu sam razmutila u mleku.
Sastojci:-150 gr kokosa
-150 gr prah secera
-150 gr maslaca
-2 vanilin secera
-ekstrakt ruma
-1 kasicica mlevene kafe
-1 kasika mleka
glazura:-200 gr bele cokolade
-6 kasika ulja
-po zeri rebro crne cokolade za sare
Izmiksajte secer,vanilin secer i maslac,dodajte kokos i izmutite.Kafu izmesajte sa kasikom mleka i sve sjedinite.Pravite male bombice.Bude oko 45-50 komada.Stavite na par sati u frizider.Za belu glazuru lagano otopite cokoladu i ulje i umacite bombice(mozete ih nabosti na cackalicu,pa posle popuniti rupicu ako treba),ocedite visak cokolade i stavite na alu foliju.Neka se ohladi.Otopite crnu cokoladu,poprskajte bombice i kad se cokolada malo stegne prebacite ih u papirne korpice.Uzivajte!
Nema komentara:
Objavi komentar