Sezona jagoda je u punom jeku,pa vam pisem ovaj recept za laganu tortu sa filom od sira i slatke pavlake.Da puno ne duzim-sledi receptic...
Sastojci:-za biskvit:-4 belanca
-4 kasike secera
-4 kasike brasna
-pola praska za pecivo
-50 gr cokolade za kuvanje
-1 dcl mleka
za fil:-4 zumanca
-9 kasika secera
-500 gr svezeg neslanog sira
-2 vanilin secera
-4 dcl slatke pavlake
-2 kesice zelatine
-10 kasika hladne vode
-450-500 gr jagoda
za ukrasavanje:-100 gr praska za slag(ili 2 kesice slaga)
Za biskvit umutite belanca,dodajte secer i mutite.Dodajte i brasno i prasak za pecivo i umutite drvenom kasikom.Sipajte u namazan i pobrasnjen kalup i pecite oko 25 minuta na 180 C.Kad se biskvit prohladi,nabockajte ga i zalijte sa cokoladom koju ste otopili sa mlekom.Isecite papir za pecenje 3-4 prsta visi od kalupa u kom ste pekli biskvit.Papir stavite oko biskvita i "zakopcajte" kalup u koji cete sipati kremu.Ona je malo redja pa treba da se steze u kalupu.Nemojte stavljati dno kalupa,vec samo obruc i sve stavite na tacnu na kojoj ce biti torta.
Fil se radi u vise faza:prvo umutite zumanca sa 4 kasike secera i 2 vanilin secera na pari.Neka se ohladi.Posebno izradite svezi sir 5 kasika secera.Dodajte umucenu slatku pavlaku i ohladeni fil od zumanaca.Umutite zelatin sa vodom i zagrejte ga,pa sipajte u fil i miksajte kratko.Stavite oko polovinu fila na biskvit i razmazite.Vece jagode isecite na snite i slozite okolo uz rub torte kao na slici,a ostatak na manje komadice rasporedite po filu.Sipajte preostali fil,zagladite koliko mozete i stavite u frizider,najbolje bi bilo da prenoci da se lepo stegne.
Umutite slag sa kiselom vodom.Otkopcajte i skinite obruc torte,skinite i papir za pecenje i dobicete lepo dekorisanu tortu,kojoj jos samo treba da ukrasite gornju plohu.Malo slaga stavite u spric i odlozite kratko u frizider,a ostatak slaga namazite gore,pa ukrasite slagom iz sprica po vasoj zelji.Ova torta je vrlo lagana,a nije ni preslatka tako da ce zadovoljiti mnoge ukuse.
Uzivajte!
Nema komentara:
Objavi komentar