Zimus sam od prijateljice dobila na poklon teglicu pekmeza od zizula.Prijateljica je poslala pekmez po mom muzu i ja zastadoh u cudu...Zizule?Nikad pre nisam cula za ovo voce i naravno,prvo sam izguglala iz radoznalosti da vidim kako izgledaju zizule.Ovde mozete procitati nesto vise o ovoj vockici.Pekmez smo odmah otvorili i odusevio nas je ukus,a posebno miris.Sacuvala sam nesto pekmeza da napunim ove lepe vanilice.
Sastojci:-350 gr brasna
-150 gr maslaca sobne temperature ili 200 ge masti
-100 gr secera
-3 pune velike kasike kisele pavlake
-na vrh noza praska za pecivo
-malo naribane limunove korice
-pekmez
-secer u prahu zamirisan vanilom
U brasno dodati maslac i prstima utrljati da dobijete sitne grudvice.Dodajte secer,prasak za pecivo i limunovu koricu i promesajte.Dodajte kiselu pavlaku kasiku po kasiku i mesite testo.Treba da bude srednje tvrdo,zato nastimajte kolicinu kisele pavlake(jer nisu sve kasike iste velicine)
Umotajte testo u kesu i neka odmara u frizideru sat-dva.Razvaljajte testo na oko pola cm,secite modlom keksice i slazite na papir za pecenje.Pecite na 200 C oko 10-15 min da samo blago porumene.Ohladjene keksice spajajte sa pekmezom i uvaljajte u secer u prahu.Uzivajte !
Sastojci:-350 gr brasna
-150 gr maslaca sobne temperature ili 200 ge masti
-100 gr secera
-3 pune velike kasike kisele pavlake
-na vrh noza praska za pecivo
-malo naribane limunove korice
-pekmez
-secer u prahu zamirisan vanilom
U brasno dodati maslac i prstima utrljati da dobijete sitne grudvice.Dodajte secer,prasak za pecivo i limunovu koricu i promesajte.Dodajte kiselu pavlaku kasiku po kasiku i mesite testo.Treba da bude srednje tvrdo,zato nastimajte kolicinu kisele pavlake(jer nisu sve kasike iste velicine)
Umotajte testo u kesu i neka odmara u frizideru sat-dva.Razvaljajte testo na oko pola cm,secite modlom keksice i slazite na papir za pecenje.Pecite na 200 C oko 10-15 min da samo blago porumene.Ohladjene keksice spajajte sa pekmezom i uvaljajte u secer u prahu.Uzivajte !
Nema komentara:
Objavi komentar