Tikvice pohovane na ovaj nacin su zdravije nego kad ih zaronite u puno vrelog ulja.Trebace vam malo vise vremena,ali isplatice vam se .
Sastojci:-tikvica srednje velicine(ne bi trebalo da je stara jer onda semenke budu velike)
-brasno
-1-2 kom. jaja
-prezla
-sol
Tikvicu ogulite i izrezite na stapice debljine kao malo deblji flomasteri.Posolite ih i stavite u cediljku da otpustaju sok.Trebace vam oko sat vremena da odstoje.stavite ih na krpu ili kuhinjski ubrus da se jos ocede.Zatim ih panirajte:prvo brasno,pa umucena jaja,pa prezla.Slazite ih na vecu tepsiju na koju ste stavili papir za pecenje.Kad ste ih sve slozili pospricajte ih sa malo ulja(ako imate maslinovog).Stavite u rernu zagrijanu na 220C.Pecite ih dok lepo ne porumene.na oko pola pecenja ih okrenite i dopecite.Posluzite ih uz salatu po zelji.Uzivajte!
Nema komentara:
Objavi komentar