Ono sto prvo zelim je da vam pozelim sretnu Novu godinu.Zivi i zdravi bili.A pod broj 2 da podelim jedan recept sa vama.Ovo je recept za jednu manju tortu,koja je,iako malena,mnogo ukusna.Pravila sam je za Novu godinu uz ostale kolace i to po dogovoru sa moja dva momka jer smo ove godine sami kod kuce docekali Novu 2015 godinu i fino se sladili ovom tortom.Voce joj daje jednu finu,mirisnu i osvezavajucu notu,tako da nam je posle bozicne trpeze,a i novogodisnjih slanih jela bas prijala laksa varijanta torte.
Sastojci:-za biskvit-4 jaja
-4 kasike secera
-6 kasika glatkog brasna
-4 kasike mlevenih badema
-pola praska za pecivo
-kora od jedne narandze
-4 kasike narandzinog soka
-1 puna supena kasika kakao praha
za fil:-3,5 dcl mleka
-1 puding sa ukusom sumskog voca ili maline,jagode
-100 gr maslaca
-6 kasika secera
jos-oko 150 gr sumskog voca(moze i neko drugo po vasoj zelji)
-2-3 kasike secera
-100 gr slaga
-2 dcl hladne kisele vode
-1 kasika prosejanog kakao praha
Sastojci:-za biskvit-4 jaja
-4 kasike secera
-6 kasika glatkog brasna
-4 kasike mlevenih badema
-pola praska za pecivo
-kora od jedne narandze
-4 kasike narandzinog soka
-1 puna supena kasika kakao praha
za fil:-3,5 dcl mleka
-1 puding sa ukusom sumskog voca ili maline,jagode
-100 gr maslaca
-6 kasika secera
jos-oko 150 gr sumskog voca(moze i neko drugo po vasoj zelji)
-2-3 kasike secera
-100 gr slaga
-2 dcl hladne kisele vode
-1 kasika prosejanog kakao praha
Prvo voce posecerite i ostavite da stoji da bi pustilo malo soka.Zatim za biskvit izmiksajte zumanca i koricu sa secerom,dodajte,brasno,bademe,kakao i prasak za pecivo i sok od narandze.Mozda ce vam trebati vise od 4 kasike soka jer sve zavisi od velicine kasike koju koristite(bitno je da su velike supene kasike).Na kraju polako umesajte zicom ulupani sneg od belanaca,sipajte u kalup oblozen papirom za pecenje(kod mene je bila serpa promera 22 cm).Pecite oko 20 min na 180 C.Hladno presecite na pola.
Za fil stavite mleko da lagano zavri.Malo hladnog mleka ostavite da pomesate puding i secer,pa kad mleko zavri skuvajte puding.Dok se hladi promesajte vise puta da se ne uhvati korica,a mozete ga odozgo tanko premazati maslacem,ovo isto pomaze da se ne uhvati korica.Izmutite maslac i dodajte ohladeni puding.Procedite voce i sa par kasika soka natopite biskvit,dovoljno je par kasika da se ne bi previse raskvasilo.ostatak soka -popijte :) .Stavite na prvu koru pola fila,rasporedite voce,pa preko voca ide druga polovina fila i sve preklopite drugom polovinom biskvita.
Za ukrasavanje umutite slag sa kiselom vodom i prosejte u slag kakao i jos malo miksajte,ohladite u frizideru,pa tortu izvana namazite i ukrasite po zelji.
Nema komentara:
Objavi komentar