Piletinu sa belim lukom pravim prilicno cesto.Mozete koristiti sve delove pileta,mada je najcesce koristim snicle jer se one najbrze spremaju.Mada moze i krilca,batkovi,karabatkovi.Bitno je da se sve lagano dinsta i da se ne dodaje previse vode odjednom,vec pomalo.
Sastojci:-pileci fileti oko 500-600 gr iseceni na manje snicle
-3-4 cena belog luka protisnutog na presu
-maslinovo ulje po potrebi
-sol
-biber
-1 kasika senfa
-1 kasika seckanog presunovog lista
-oko 2 dcl pavlake za kuvanje
Sastojci:-pileci fileti oko 500-600 gr iseceni na manje snicle
-3-4 cena belog luka protisnutog na presu
-maslinovo ulje po potrebi
-sol
-biber
-1 kasika senfa
-1 kasika seckanog presunovog lista
-oko 2 dcl pavlake za kuvanje
-po zelji ljuta papricica
Zagrejte maslinovo ulje u vecoj tavi,pa poprzite kratko beli luk.Zatim dodajte meso koje ste prethodno posolili i pobiberili i proprzite kratko sa obe strane,zatim zalijte sa malo vode,poklopite i dinstajte oko 25 minuta.Mozete dodati i malo mlevene ljute paprike ili sckanu feferonu.Po potrebi dolijte jos vode.Kad je skoro sva tecnost isparila,dodajte senf,persunov list i na samom kraju i pavlaku ,pa neka prokrcka jos 5 minutica.Servirajte uz pire krompir,rizu,salatu po zelji.
Zagrejte maslinovo ulje u vecoj tavi,pa poprzite kratko beli luk.Zatim dodajte meso koje ste prethodno posolili i pobiberili i proprzite kratko sa obe strane,zatim zalijte sa malo vode,poklopite i dinstajte oko 25 minuta.Mozete dodati i malo mlevene ljute paprike ili sckanu feferonu.Po potrebi dolijte jos vode.Kad je skoro sva tecnost isparila,dodajte senf,persunov list i na samom kraju i pavlaku ,pa neka prokrcka jos 5 minutica.Servirajte uz pire krompir,rizu,salatu po zelji.
Nema komentara:
Objavi komentar