srijeda, 21. siječnja 2015.

Piletina s belim lukom

        Piletinu sa belim lukom pravim prilicno cesto.Mozete koristiti sve delove pileta,mada je najcesce koristim snicle jer se one najbrze spremaju.Mada moze i krilca,batkovi,karabatkovi.Bitno je da se sve  lagano dinsta i da se ne dodaje previse vode odjednom,vec pomalo.




     Sastojci:-pileci fileti oko 500-600 gr iseceni na manje snicle
                   -3-4 cena belog luka protisnutog na presu
                   -maslinovo ulje po potrebi
                   -sol
                   -biber
                   -1 kasika senfa
                   -1 kasika seckanog presunovog lista
                   -oko 2 dcl pavlake za kuvanje
                   -po zelji ljuta papricica

  Zagrejte maslinovo ulje u vecoj tavi,pa poprzite kratko beli luk.Zatim dodajte meso koje ste prethodno posolili i pobiberili i proprzite kratko sa obe strane,zatim zalijte sa malo vode,poklopite i dinstajte oko 25 minuta.Mozete dodati i malo mlevene ljute paprike ili sckanu feferonu.Po potrebi dolijte jos vode.Kad je skoro sva tecnost isparila,dodajte senf,persunov list i na samom kraju i pavlaku ,pa neka prokrcka jos 5 minutica.Servirajte uz pire krompir,rizu,salatu po zelji.

    

Nema komentara:

Objavi komentar