Prosle nedelje sam dobila ovu lepu tavu na poklon,pa sam prvo napravila ovo jelo.Ovaj put je to bio prilog od sampinjona i drugog povrca,ali moze uz dodatak nekog mesa biti i glavno jelo.Lepota povrca je sto se moze pustiti masti na volju,kombinovati ukuse i eksperimentisati do mile volje.
Sastojci:-malo seckane slanine
- velika glavica seckanog crvenog luka
-dva-tri cena belog luka
-500 grama seckanih sampinjona
-tri solje mix povrca(kukuruz,grasak,mrkva),ja sam koristila ovaj put smrznuto,vi mozete
jos bolje po solju svezeg
-persunov list
-sol
-zacin za supu
-biber
-malo tucane feferone po zelji
- velika glavica seckanog crvenog luka
-dva-tri cena belog luka
-500 grama seckanih sampinjona
-tri solje mix povrca(kukuruz,grasak,mrkva),ja sam koristila ovaj put smrznuto,vi mozete
jos bolje po solju svezeg
-persunov list
-sol
-zacin za supu
-biber
-malo tucane feferone po zelji
Poprzite slaninu pa dodajte crveni i beli luk.Kad se malo poprzi dodajte prvo mrkvu da se kratko proprzi jer je najtvrdja.Zatim dodajete grasak,kukuruz i na kraju sampinjone nasecene na kriskice.Blago posolite i dodajte malo vode.Neka se dinsta,a vi dodajite vode,ali samo malo po potrebi jer ce gljive pustiti vode.Dodajte suvi zacin 1-2 male kasicice,malo soli i bibera.Dinstajte dok povrce ne omeksa i ne ispari sva tecnost.Dodajte tucanu feferonu po zelji.Ako treba dosolite i sluzite toplo uz neko meso ili kobasice. Mi smo ovaj put prepekli leberkase.Mada se moze jesti i bez mesa,a ima i malo slanine na pocetku.Samo bi tada trebalo pojacati kolicine-ako kuvate za vise osobaA moze i posna varijanta-bez ikakvog mesa,meni bi tada ovo jelo bilo lepo jesti uz rizu..Uzivajte!
Nema komentara:
Objavi komentar