Jelo koje se pravi u vise varijanti u mojoj kuhinji,zapravo kraj bude razlicit.Na kraju ubacujem rizu,testeninu,jaje ....kad mi je sta pri ruci.Obicno pravim krompir pire uz sataras,danas sam pohovala karfiol-malo za promenu.Sataras ili becarac-to su dva naziva koje ja poznajem,mada verovatno ima jos poneki.Svejedno je kako se zove-ovo bude bas lepo i ukusno letnje jelo.
Sastojci:-3-4 vece glavice crvenog luka iseckanog na rezance
-3-4 snite seckane sunke oko 150 gr
-3 paprike iseckane na kockice,ako imate stavite razlicite boje,ja sam
imala zutu i crvenu
-2-3 veca paradajza iseckanog na manje komadice
-2-3 jaja
-soli po ukusu
-malo bibera
-ulje za przenje
Sastojci:-3-4 vece glavice crvenog luka iseckanog na rezance
-3-4 snite seckane sunke oko 150 gr
-3 paprike iseckane na kockice,ako imate stavite razlicite boje,ja sam
imala zutu i crvenu
-2-3 veca paradajza iseckanog na manje komadice
-2-3 jaja
-soli po ukusu
-malo bibera
-ulje za przenje
Zagrejte ulje u tavi i ubacite sunku.Mozda vam zvuci premasno,ali ipak nije jer sunka ne pusti dovoljno masnoce da se kanije przi luki ostalo povrce.Przite kratko,pa ubacite luk i przite par minuta dok ne zazuti,pa stavite papriku,posolite i neka jos krcka oko 10 minuta.Ako nema dovoljno tecnosti dodajte malkice vode.Sad moze i paradajz da se ubaci,pa kuvajte dok sve ne omeksa(ali opet ne previse),pa posolite jos ako treba ,pobiberite i kad je isparila sva tecnost sipajte umucena jaja i jos malo prokrckajte dok jaja ne budu gotova.Servirajte toplo ,moze uz krompir pire ili kao ovaj puta ja-ispohujte karfiol
Nema komentara:
Objavi komentar