srijeda, 15. listopada 2014.

Sataras sa sunkom

   Jelo koje se pravi u vise varijanti u mojoj kuhinji,zapravo kraj bude razlicit.Na kraju ubacujem rizu,testeninu,jaje ....kad mi je sta pri ruci.Obicno pravim krompir pire uz sataras,danas sam pohovala karfiol-malo za promenu.Sataras ili becarac-to su dva naziva koje ja poznajem,mada verovatno ima jos poneki.Svejedno je kako se zove-ovo bude bas lepo i ukusno letnje jelo.




      Sastojci:-3-4 vece glavice crvenog luka iseckanog na rezance
                    -3-4 snite seckane sunke oko 150 gr
                    -3 paprike iseckane na kockice,ako imate stavite razlicite boje,ja sam
                        imala zutu i crvenu
                    -2-3 veca paradajza iseckanog na manje komadice
                    -2-3 jaja
                    -soli po ukusu
                    -malo bibera
                    -ulje za przenje



   Zagrejte ulje u tavi i ubacite sunku.Mozda vam zvuci premasno,ali ipak nije jer sunka ne pusti dovoljno masnoce da se kanije przi luki ostalo povrce.Przite kratko,pa ubacite luk i przite par minuta dok ne zazuti,pa stavite papriku,posolite i neka jos krcka oko 10 minuta.Ako nema dovoljno tecnosti dodajte malkice vode.Sad moze i paradajz da se ubaci,pa kuvajte dok sve ne omeksa(ali opet ne previse),pa posolite jos ako treba ,pobiberite i kad je isparila sva tecnost sipajte umucena jaja i jos malo prokrckajte dok jaja ne budu gotova.Servirajte toplo ,moze uz krompir pire ili kao ovaj puta ja-ispohujte karfiol

Nema komentara:

Objavi komentar