Jedan fini domaci recept koji je pravila moja mama,verovatno i baka....a danas i ja pravim razne domace supice,kod nas nekako nema rucka bez kasike...
Sastojci:za supu-pilece meso za supu-mogu iznutrice,ledja,krilca,mogu i bolji delovi-oko 1 kg sve
-dve-tri mrkve
-jedan koren i jedna veza persunovog lisca
-koren pastrenjaka
-koren celera
-crveni luk
-beli luk 5-6 cenova
-5-6 zrna bibera
-2-3 kafene kasicice soli
-oko 4-5 l vode
Sastojci:za supu-pilece meso za supu-mogu iznutrice,ledja,krilca,mogu i bolji delovi-oko 1 kg sve
-dve-tri mrkve
-jedan koren i jedna veza persunovog lisca
-koren pastrenjaka
-koren celera
-crveni luk
-beli luk 5-6 cenova
-5-6 zrna bibera
-2-3 kafene kasicice soli
-oko 4-5 l vode
za knedle-1 jaje
-3 kasike ulja
-malo soli
-sode bikarbone na vrh noza
-5-6 kasika psenicnog griza
Pristaviti lonac sa svim ociscenim sastojcima,jedino crveni luk prepoloviti i malo ga propeci na tavici pa staviti i njega u lonac..Staviti sol i biber pa neka zavri,smanjiti na najnizu temperaturu da samo malo struji,ne sme da vri i tako kuvati oko 2 sataU toku kuvanja skidati penu da supa bude bistrija..Povaditi meso i povrce i kad malo slegne polako procediti supu i staviti da polako zavri.Pripremiti knedle:izmutiti jaje i ulje,dodati sol i malo sode bikarbone(mrvicu,koliko stane izmedju dva prsta) i dodavati kasiku po kasiku griza dok se masa ne ujednaci .Treba da bude gusto da mogu da se odvajaju knedle.Kad je supa zavrila malom kasicicom vaditi knedle i stavljati u supu,kasicicu umakati u vrelu supu.Mozete posuti sitno seckani persunov list da malo prokrcka sa knedlama.Kuvano meso posluziti uz paradajz sos.Ovo jelo cesto pravim zimi kad se treba fino ugrejati,a i podici imunitet protiv zimskih viroza,a tu je pileca supa glavna.
Nema komentara:
Objavi komentar