Posto ja ne volim moje rodjendane i nesto u zadnje vreme ne volim da brojim godine,napravila sam banana rolat da se gosti pocaste,sve nekako da se izbegne torta.Eh,malo zenska sujeta proradila ali rolat je bio odlican!Sasvim jednostavan,ali pomalo dekorativan zbog sarenog biskvita.Ali ukusan-to je bitno.
Sastojci:biskvit
- 4 jaja
-4 supene kasike secera
-4 supene kasike brasna
-pola praska za pecivo
-1 dcl mleka
-1 mala kasika kakao praha
-2 kasike ulja
fil
-4dcl mleka
-1 puding od vanile
-125 gr margarina
-sok od pola limuna
-1-2 banane
4 supene kasike secera
Biskvit:umutiti 4 belanca i ostaviti na hladno.Posebno umutiti mikserom 4 zumanca i secer da postane svetlije i penasto,dodati brasno,prasak za pecivo,ulje i mleko.Spojiti ovu masu sa belancima i pazljivo umesati kasikom.Odvojiti 3-4 kasike i umesati kakao.Moze se dodati kasika mleka da bude tecnije i lakse za raditi.Na papir za pecenje koji ste stavili u veci lim napraviti sare sa kakao masom pa preko toga stavljati zutu masu kasikom da sve bude ravnomerno rasporedjeno.Peci oko 20 min na 180-200 C.Peceno odmah uviti u vlaznu krpu.
Fil:staviti mleko da zavri,pomesati puding i secer sa par kasika hladnog mleka(odvojimo od ona 4 dcl) i skuvamo puding.Kad se ohladi dodati izmuceni margarin i limunov sok.
Namazati fil po biskvitu,ostaviti malo prazno pred kraj,na jednoj strani stavite uzduz malko vise fila,na to banane u urolajte i malo jos ostavite u toj krpi pa rukama lagano potapkajte da sve "sedne" ne svoje mesto.Kad se ohladi samo sklonite krpu,prebacite na tacnu i spremno je za posluzivanje.
http://www.coolinarika.com/preview/recept/879761/
Sastojci:biskvit
- 4 jaja
-4 supene kasike secera
-4 supene kasike brasna
-pola praska za pecivo
-1 dcl mleka
-1 mala kasika kakao praha
-2 kasike ulja
fil
-4dcl mleka
-1 puding od vanile
-125 gr margarina
-sok od pola limuna
-1-2 banane
4 supene kasike secera
Biskvit:umutiti 4 belanca i ostaviti na hladno.Posebno umutiti mikserom 4 zumanca i secer da postane svetlije i penasto,dodati brasno,prasak za pecivo,ulje i mleko.Spojiti ovu masu sa belancima i pazljivo umesati kasikom.Odvojiti 3-4 kasike i umesati kakao.Moze se dodati kasika mleka da bude tecnije i lakse za raditi.Na papir za pecenje koji ste stavili u veci lim napraviti sare sa kakao masom pa preko toga stavljati zutu masu kasikom da sve bude ravnomerno rasporedjeno.Peci oko 20 min na 180-200 C.Peceno odmah uviti u vlaznu krpu.
Fil:staviti mleko da zavri,pomesati puding i secer sa par kasika hladnog mleka(odvojimo od ona 4 dcl) i skuvamo puding.Kad se ohladi dodati izmuceni margarin i limunov sok.
Namazati fil po biskvitu,ostaviti malo prazno pred kraj,na jednoj strani stavite uzduz malko vise fila,na to banane u urolajte i malo jos ostavite u toj krpi pa rukama lagano potapkajte da sve "sedne" ne svoje mesto.Kad se ohladi samo sklonite krpu,prebacite na tacnu i spremno je za posluzivanje.
http://www.coolinarika.com/preview/recept/879761/
Sretan Rodendan !!!
OdgovoriIzbrišiI ja sama sebi pravim tortu za rodendan a godine odavno ne brojim ;) !!!!!
Hvala Mirjana moracu i ja da prestanem da brojim godine :)
Izbriši