utorak, 12. kolovoza 2025.

Marmelada od ribizle

     Pravila sam ove godine i marmeladu od ribizle.Koristila sam dzemfix 3:1 posto nisam htela da previse secera umanji onaj prelepi ukus ribizle.Kupila sam 1,5 kg ribizle,propustila bobice kroz sokovnik i dobila 1 kg soka.Dosta otpadne na stapke ,kozu i semenke.Sledeci puta cu ih usitniti stapnim mikserom,prokuvati pa ispasirati-mislim da ce biti vise soka.



Iako su malecke ribizle su vrlo zdrave,imaju izuzetno puno C vitamina,vitamine B grupe,odlicne su za kosu i kozu,imunitet,stite krvne sudove i kosti.Prava mala riznica zdravlja.Tako male,a jako vredne.

Dodala sam i dva vanilin secera i to je bas dodalo jednu lepu notu ovoj divnoj marmeladi



   Sastojci:-ribizle oko 1.5 kg

                 -dzemfix 3:1 

                 -350 gr secera

                 -2 kesice vanilin secera




   Prvo skinite bobice sa stapki,operite ih,pa ubacite u sokovnik.A mozete ih i ubaciti u blender,pa u cediljku i sve dobro ispasirajte.Sipajte sok u serpu i dodajte dzemfix koji ste promesli sa dve kasike secera.Neka zavri i tako ostavite 5 minuta.Dodajte secer i vanilin secer.Neka lagano zavri,vi u meduvremenu skidajte penu.Treba da vri lagano nekih desetak minuta.Skinite sa vatre,sipajte u zagrejane tegle,zavrnite poklopac i okrenite da par minute odstoje tako.Kada se ohlade spremne su za konzumaciju.Dobila sam 2 i pol tegle od 360 gr.Ovo je sve brzo i jednostavno,dzemfix koristim kada imam malo voca tako da dobijem bar 2-3 teglice.Sacuvala sam i penu u jednoj teglici,pomesam sa orasima i moze da prodje uz palacinke.




Nema komentara:

Objavi komentar