Vec neko vreme izbegavam da pravim kaloricne kolace,one sa puno kreme,cokolade jer kao pazimo na tezinu,sve smo u nekom pokusaaju da skinemo koju kilicu,posebno ja.Ali...neke se stvari ne mogu vecito izbegavati.Tako su za ovaj vikend pale fine kakao lesnik stangle,sa dosta cokolade i ukus je bio fenomenalan.Jedno vreme smo mirni-bar sto se tice kolaca.Recept je jednostavan i ne oduzima puno vremena,nije ni preskup,tako da je savrsen i za zene koje su zaposlene pa ne stizu toliko vremena posvetiti kuhinji i kolacima.
Sastojci:za biskvit-5 jaja
-250 gr secera
-2 vanilin secera
-korica limuna
-200 gr brasna
-2 vrhom pune supene kasike kakaa
-prasak za pecivo
-2 dcl mleka
-kafena solja ulja
za kremu-5 jaja
-200 gr secera
-100 gr mlevenih lesnika
-ekstrakt ruma
-3 rebra cokolade za kuvanje i jos jedno rebro za naribati na gotov kolac
-250 gr putera
Biskvit:dobro umutiti zumanca sa secerom,vanilin secerom i limunovom koricom.Dodajte brasno,kakao i prasak za pecivo.Dodajte i ulje,pa miksajte najsporijom brzinom i polako sipajte mleko.Drvenom varjacom umesajte sneg od belanaca.Sipajte u tepsiju koju ste podmazali ili stavili papir za pecenje.Pecite oko 25 minuta na 200C.Probajte cackalicom da li je gotovo-ako je cackalica suva kad probodete biskvit -gotovo je.Hladan biskvit prerezite na pola.
Krema:umutite na pari jaja sa secerom.Kad krene da se zgusnjava dodajte izlomljenu cokoladu i mesajte dok se ne otopi.Ohladite kremu.Izmiksajte puter i polako dodajte ohladjenu kremu i rum.Podelite kremu na pola i u jednu polovicu umesajte lesnike.Filujte kolac:kora-krema sa lesnikom-kora-druga polovica kreme.Gore naribajte cokoladu.Uzivajte
Sastojci:za biskvit-5 jaja
-250 gr secera
-2 vanilin secera
-korica limuna
-200 gr brasna
-2 vrhom pune supene kasike kakaa
-prasak za pecivo
-2 dcl mleka
-kafena solja ulja
za kremu-5 jaja
-200 gr secera
-100 gr mlevenih lesnika
-ekstrakt ruma
-3 rebra cokolade za kuvanje i jos jedno rebro za naribati na gotov kolac
-250 gr putera
Biskvit:dobro umutiti zumanca sa secerom,vanilin secerom i limunovom koricom.Dodajte brasno,kakao i prasak za pecivo.Dodajte i ulje,pa miksajte najsporijom brzinom i polako sipajte mleko.Drvenom varjacom umesajte sneg od belanaca.Sipajte u tepsiju koju ste podmazali ili stavili papir za pecenje.Pecite oko 25 minuta na 200C.Probajte cackalicom da li je gotovo-ako je cackalica suva kad probodete biskvit -gotovo je.Hladan biskvit prerezite na pola.
Krema:umutite na pari jaja sa secerom.Kad krene da se zgusnjava dodajte izlomljenu cokoladu i mesajte dok se ne otopi.Ohladite kremu.Izmiksajte puter i polako dodajte ohladjenu kremu i rum.Podelite kremu na pola i u jednu polovicu umesajte lesnike.Filujte kolac:kora-krema sa lesnikom-kora-druga polovica kreme.Gore naribajte cokoladu.Uzivajte
Divne stangle, obožavam lešnik
OdgovoriIzbrišiHvala lepo,mi isto obozavamo lesnik u svim varijantama
Izbriši