Jos jedan od onih starih kolaca koji mirisu na detinjstvo,igru,bezbriznost i neke davne dane.Ovaj kolac su svi jeli sa visnjama,ali je prelep i sa nekim drugim vocem. Na slici je kolac sa tresnjama,mogu da budu i sveze i ocedjene iz kompota.Tako mozete nekim drugim kompotom,samo ocedite i po potrebi iseckajte u manje komadice.Odlican je za mnoge prilike,posebno ako imate neko drago drustvo.
Sastojci:-6 jaja
-jogurt i po casa secera
-2 jogurt case brasna
-pola jogurt case griza
-prasak za pecivo
-1 limun
-pola jogurt case ulja
-2 vanilin secera
-1 jogurt
-oko 2 sake tresanja
Umutite zumanca sa secerom i vanilin secerom da bude penasto.Dodajte brasno,griz,prasak za pecivo,sok i koricu limuna i ulje i polako miksajte.Dodajte polako i jogurt.Kad se sve sjedinilo dodajte i sneg od belanaca.Umesajte sve lagano drvenom kasikom.Sipajte u namazan i pobrasnjen kalup(ili samo stavite papir za pecenje).Rasporedite voce ravnomerno po biskvitu.Voce mozete prvo da uvaljate u brasno i tek tada da stavljate na biskvit.Tako voce nece pasti na dno dok se pece.Pecite na 180 C oko 30 minuta.Cim se ohladi pospite prah secerom.Uzivajte.
Sastojci:-6 jaja
-jogurt i po casa secera
-2 jogurt case brasna
-pola jogurt case griza
-prasak za pecivo
-1 limun
-pola jogurt case ulja
-2 vanilin secera
-1 jogurt
-oko 2 sake tresanja
Umutite zumanca sa secerom i vanilin secerom da bude penasto.Dodajte brasno,griz,prasak za pecivo,sok i koricu limuna i ulje i polako miksajte.Dodajte polako i jogurt.Kad se sve sjedinilo dodajte i sneg od belanaca.Umesajte sve lagano drvenom kasikom.Sipajte u namazan i pobrasnjen kalup(ili samo stavite papir za pecenje).Rasporedite voce ravnomerno po biskvitu.Voce mozete prvo da uvaljate u brasno i tek tada da stavljate na biskvit.Tako voce nece pasti na dno dok se pece.Pecite na 180 C oko 30 minuta.Cim se ohladi pospite prah secerom.Uzivajte.
Nema komentara:
Objavi komentar