Ovu corbu cesto pravim,uvek je dobrodosla,fina i okrepljujuca.Mada nije uvek bilo tako.Mnogo dece nisu bas ljubitelji kuvanog povrca.Moj sin je mahune bas bio stavio na "crnu listu".Dok jedan dan nije dojurio iz skole gladan kao vuk.Kaze: "Daj da jedem sta god ima".A ja donesem bas ovu corbu:mlade mahune,mlad krompir,mirisno persinovo lisce i beli luk,malo pavlake.Smazao on corbu bez reci,uzeo jos malo i odjurio na igranje.Od tog dana ih redovno jede.Tako da ponekad samo treba sacekati pravi trenutak.
-oko 1 kg manuna,odsecenih krajeva i svaka izrezana na 3-4 cm duzine
-2-3 cena belog luka
-3-4 krompira oguljen i isecen na kocke
-2-3 mrkve ako volite
-persinov list
-sol
-ulje
-neki suvi zacin
-malo mlevenog bibera
za zaprsku:-2-3 kasike ulja
-1 kasicica brasna
-1 kasicica mlevene slatke paprike
po zelji-kisela pavlaka ili jogurt,moze i koja kap sirceta
-persinov list
-sol
-ulje
-neki suvi zacin
-malo mlevenog bibera
za zaprsku:-2-3 kasike ulja
-1 kasicica brasna
-1 kasicica mlevene slatke paprike
po zelji-kisela pavlaka ili jogurt,moze i koja kap sirceta
Na malo ulja prodinstajte crveni luk.Kad pozuti,dodajte mahune,mrkvu i krompir.Dodajte vodu da ogrezne.Stavite zacine:sol,suvi zacin(Vegetu,Bag ili sl.),zgnjecen beli luk,persinov list,moze i malko bibera ili ljute mlevene paprike pred kraj ako volite.Neka lagano vri dok mahune ne omeksaju.Pazite da ih ne prekuvateNapravite zaprsku:zagrejte ulje i dodajte brasno,pa kad se malo uprzi dodajte papriku,promesajte i dodajte u corbu.Ako izbegavate zaprsku ovaj korak preskocite.Ili umutite kasiku brasna u malo vode i umesajte u corbu.Ovo je mera za tkz. tanku zaprsku,nema je puno i samo malo zgusne corbu,taman koliko treba.Dodajte na kraju mrvu bibera i jos zacina ako treba(npr.ljute paprike ili sl.)Posluzite sa kiselom pavlakom ili jogurtom.Uzivajte!
Nema komentara:
Objavi komentar