Nakon duzeg perioda evo me nazad.Nije da se nije kuvalo,peklo,slikalo...samo sam u guzvi non stop,a problemi sa zdravljem su bili ispred svega.Tako da bas i nisam bila za pisanje...No,kako je malo bolje trudicu se da nadoknadim ove visemesecne izostanke.Ovaj kolac je taman dobar za neki novi pocetak.Bas kako i naslov kaze:glavna uloga cokolada i visnje.Fin i socan,taman za druzenje sa prijateljima,a mozete ga gricnuti i sami uz kaficu.Mi visnje obozavamo,a vi mozete staviti voce koje vi zelite,samo onda i marmeladu prilagodite.Visnje+marmelada od visanja....kajsije+marmelada od kajsija...........
Sastojci:-5 jaja
-8 kasika secera
-2 vanilin secera
-1 dcl ulja
-12 kasika brasna
-2 kasike kakao praha
-prasak za pecivo
-1 casa jogurta
-100 gr krupno seckane cokolade za kuvanje
-tegla kompota od visanja 680 gr ili oko 300 gr visanja
jos:-2-3 kasike marmelade od visanja
-100 gr cokolade za kuvanje
-2 kasike ulja
Prvo ocedite visnje iz kompota,neka se dobro ocede.Razdvojite zumanca od belanaca.Belanca umutite u sneg i ostavite ih u frizider.Umutite zumanca a secerom i vanilin secerom da bude penasto i da se secer dobro razbije.Dodajte brasno,kakao,prasak za pecivo i ulje.Na kraju dodajte jogurt.Uzmite belanca i umesajte ih lagano drvenom kasikom da se spoji,ali da ostane pena.Sipajte pola u pleh oblozen papirom za pecenje ili ga namazite maslacem i dobro pobrasnite.Na tu polovicu smese stavljajte visnje.Mozete ih posuti kasikom brasna pre stavljanja na kolac da ne potonu na dno dok se budu pekle.Zatim stavljajte naseckanu cokoladu i sipajte ostatak smese.Poravnajte i pravac u zagrejanu rernu.Pece se oko 35-30 min na 180 C.Izvadite iz rerne,namazite gore na topli kolac marmeladu i neka se hladi.Na hladan kolac namazite glazuru od cokolade-otopite cokoladu i dodajte ulje.neka se dobro sjedini i prelijte kolac.Nama je bas prijao,nekako me ovo vreme inspirise za kolace,pitam se samo da li je ovo kasno leto ili rana jesen,uglavnom meni bas prija i uzivam.Uzivajte i vi.
Sastojci:-5 jaja
-8 kasika secera
-2 vanilin secera
-1 dcl ulja
-12 kasika brasna
-2 kasike kakao praha
-prasak za pecivo
-1 casa jogurta
-100 gr krupno seckane cokolade za kuvanje
-tegla kompota od visanja 680 gr ili oko 300 gr visanja
jos:-2-3 kasike marmelade od visanja
-100 gr cokolade za kuvanje
-2 kasike ulja
Prvo ocedite visnje iz kompota,neka se dobro ocede.Razdvojite zumanca od belanaca.Belanca umutite u sneg i ostavite ih u frizider.Umutite zumanca a secerom i vanilin secerom da bude penasto i da se secer dobro razbije.Dodajte brasno,kakao,prasak za pecivo i ulje.Na kraju dodajte jogurt.Uzmite belanca i umesajte ih lagano drvenom kasikom da se spoji,ali da ostane pena.Sipajte pola u pleh oblozen papirom za pecenje ili ga namazite maslacem i dobro pobrasnite.Na tu polovicu smese stavljajte visnje.Mozete ih posuti kasikom brasna pre stavljanja na kolac da ne potonu na dno dok se budu pekle.Zatim stavljajte naseckanu cokoladu i sipajte ostatak smese.Poravnajte i pravac u zagrejanu rernu.Pece se oko 35-30 min na 180 C.Izvadite iz rerne,namazite gore na topli kolac marmeladu i neka se hladi.Na hladan kolac namazite glazuru od cokolade-otopite cokoladu i dodajte ulje.neka se dobro sjedini i prelijte kolac.Nama je bas prijao,nekako me ovo vreme inspirise za kolace,pitam se samo da li je ovo kasno leto ili rana jesen,uglavnom meni bas prija i uzivam.Uzivajte i vi.
Nema komentara:
Objavi komentar