Volim leti da eksperimentisem sa vocem,posebno kad su u pitanju marmelade i dzemovi.Ova marmelada je bas ispala fina,lagana i osvezavajuca,prava letnja poslastica idealna za dorucak uz neko parce domaceg hleba ili pecivo.
Sastojci:-1 kg oguljenih i izmiksanih bresaka
-1,5 limun oguljen i izrezan u tanje krugove
-50 gr listica badema
-500 gr secera
-1 kesica Dzemfixa 2:1
Stavite izmiksane breskve u serpu sa debljim dnom i dodajte dzemfix pomesan sa dve kasike secera. Kada budete gulili breskve nemojte skinuti bas svu kozicu,mozete malo ostaviti radi lepseg kolorita.Ukljucite ringlu na srednju temperaturu i neka se breskve zagrevaju .Kada se pojave prvi mehurici dodajte limun i bademe koje ste izmrvili rukom.Kada krene redovno da vri dodajte secer i mesajte.Neka vri jos 10-15 minuta.Sipajte polako u ciste i zagrejana tegle.Zavrnite dobro poklopac i okrenite teglu naopacke.Neka odstoji tako desetak minuta.Budite pazljivi celo vreme da se ne opecete.Ostavite marmeladu da se ohladi i uzivajte u ovim slatkim zalogajima.
Sastojci:-1 kg oguljenih i izmiksanih bresaka
-1,5 limun oguljen i izrezan u tanje krugove
-50 gr listica badema
-500 gr secera
-1 kesica Dzemfixa 2:1
Stavite izmiksane breskve u serpu sa debljim dnom i dodajte dzemfix pomesan sa dve kasike secera. Kada budete gulili breskve nemojte skinuti bas svu kozicu,mozete malo ostaviti radi lepseg kolorita.Ukljucite ringlu na srednju temperaturu i neka se breskve zagrevaju .Kada se pojave prvi mehurici dodajte limun i bademe koje ste izmrvili rukom.Kada krene redovno da vri dodajte secer i mesajte.Neka vri jos 10-15 minuta.Sipajte polako u ciste i zagrejana tegle.Zavrnite dobro poklopac i okrenite teglu naopacke.Neka odstoji tako desetak minuta.Budite pazljivi celo vreme da se ne opecete.Ostavite marmeladu da se ohladi i uzivajte u ovim slatkim zalogajima.
Nema komentara:
Objavi komentar