ponedjeljak, 19. prosinca 2016.

Keks salama

Keks salamica zgodna za svaki praznik u kuci,ali i za svaki dan.Brzo i lako se pravi i bude dosta snitica.Nije preterano slatka,a fino se oseca kakao.




       Sastojci:-300 gr petit keksa(200 gr mlevenog i 100 gr lomljenog)
                     -100 gr otopljene cokolade za kuvanje
                     -100 gr putera
                     -200 gr secera
                     -1 jaje
                     -50 gr kakaa
                     -kasika ruma


  Stavite u posudu keks(onih 100 gr lomljenog-jednostavno rukom izdrobite tako da ostane i krupnijih komadica),secer, kakao i rum.Promesajte pa dodajte puter,cokoladu i jaje i rukom mesite dok se sve ne sjedini.Razvijte prozirnu foliju na ravnu podlogu(moze i alu foliju).Mozete podlogu malo posuti secerom ili kakaom.Rukom oblikujte salamu,a po vasoj zelji neka bude deblja ili tanja.Mozete i masu podeliti na dva dela i napraviti dve tanje salame.Neka se ohladi preko noci u frizideru da bi se sve steglo i da bude lakse za rezanje.Narezite snite debele koliko vi zelite i posluzite.Uzivajte 

Nema komentara:

Objavi komentar