Kad god krecem sa pravljenjem torte uvek razmisljam da li ce se dopasti mojim ukucanima,pogotovo kad isprobavam neke nove kombinacije.Ali cokoladna torta je uvek pogodak.Ova je sa noisette cokoladom u filu,a u biskvitu ima cimeta-taman da divno zamirise cela kuca.
Sastojci:za biskvit-6 jaja
-250 gr secera
-150 gr brasna
-100 gr mlevenih badema
-1.5 dcl ulja
-prasak za pecivo
-kafena kasicica cimeta
-2 supene kasike kakaa
za fil-7 dcl mleka
-7 kasika gustina
-220 gr secera
-150 gr noisette cokolade
-100 gr cokolade za kuvanje
-250 gr putera
i jos-oko 100 gr listica badema
Za biskvit-odvojite zumanca od belanaca i belance umutite u cvrsti sneg.Stavite u frizider.U zumanca dodajte secer i miksajte dok ne postane penasto i dok se secer ne otopi.Dodajte brasno,badem,prasak za pecivo,cimet i kakao,pa krenite da miksate najsporijom brzinom i dodajite ulje.Kad je gotovo polako umutite drvenom kasikom belanca i sipajte u kalup za tortu(koristila sam kalup promera 28 cm) i pecite oko 35 minuta na 180 C.Izvadite da se ohladi,pa presecite tako da ima 4 lista.
Za fil-Od 7 dcl mleka odvojite malo sa strane,oko pola dcl.Ostalo mleko stavite da se lagano zagreva i uspite secer.Gustin dobro umutite sa mlekom koje ste odvojili da nema grudvica.Kad je mleko pocelo da vri sipajte gustin i citavo vreme mesajte da ne zagori.Pred kraj ubacite obe vrste cokolade koje ste prethodno izlomili da se brze otope.Sklonite sa vatre,dobro poravnajte i odozgo namazite malo putera da se ne uhvati korica.Kad se fil ohladi umutite puter i dodajite kasiku po kasiku fila i miksajte.Ostavite 3-4 kasike fila za ukrasavanje,ostalim filom redom namazite listove.Gornji list lepo poravnajte.Namazite tortu lagano i sa strane ,pa posipajte listicima badema.Ukrasite gornju koru filom.Uzivajte
-250 gr secera
-150 gr brasna
-100 gr mlevenih badema
-1.5 dcl ulja
-prasak za pecivo
-kafena kasicica cimeta
-2 supene kasike kakaa
za fil-7 dcl mleka
-7 kasika gustina
-220 gr secera
-150 gr noisette cokolade
-100 gr cokolade za kuvanje
-250 gr putera
i jos-oko 100 gr listica badema
Za biskvit-odvojite zumanca od belanaca i belance umutite u cvrsti sneg.Stavite u frizider.U zumanca dodajte secer i miksajte dok ne postane penasto i dok se secer ne otopi.Dodajte brasno,badem,prasak za pecivo,cimet i kakao,pa krenite da miksate najsporijom brzinom i dodajite ulje.Kad je gotovo polako umutite drvenom kasikom belanca i sipajte u kalup za tortu(koristila sam kalup promera 28 cm) i pecite oko 35 minuta na 180 C.Izvadite da se ohladi,pa presecite tako da ima 4 lista.
Za fil-Od 7 dcl mleka odvojite malo sa strane,oko pola dcl.Ostalo mleko stavite da se lagano zagreva i uspite secer.Gustin dobro umutite sa mlekom koje ste odvojili da nema grudvica.Kad je mleko pocelo da vri sipajte gustin i citavo vreme mesajte da ne zagori.Pred kraj ubacite obe vrste cokolade koje ste prethodno izlomili da se brze otope.Sklonite sa vatre,dobro poravnajte i odozgo namazite malo putera da se ne uhvati korica.Kad se fil ohladi umutite puter i dodajite kasiku po kasiku fila i miksajte.Ostavite 3-4 kasike fila za ukrasavanje,ostalim filom redom namazite listove.Gornji list lepo poravnajte.Namazite tortu lagano i sa strane ,pa posipajte listicima badema.Ukrasite gornju koru filom.Uzivajte
Nema komentara:
Objavi komentar