Za ovu tortu nije potrebno veliko znanje,ali ne treba ni mnogo vremena.Nema nikakav fil,osim marmeladice na vrhu,pa je mozete peci i u cetvrtastom kalupu i sluziti kao kolac,a nisu potrebna jaja,mleko pa moze da posluzi i u postu.
Sastojci:-15 kasika secera
-15 kasika vode
-15 kasika griza
-15 kasika brasna
-puna kafena kasicica sode bikarbone
-kafena kasicica cimeta
-naribana korica limuna ili naranze
-5 narendanih jabuka
i jos-oko 2-3 kasike marmelade po vasem izboru
-100 gr badema u listicima
Postupak je sledeci:stavite u posudu za miksanje secer,griz,brasno,sodu bikarbonu,cimet i koricu i izmesajte kasikom.Dodajte vodu i jabuke i miksajte.Jabuke pre dodavanja malo ocedite,ali nemojte baciti sok jer ce vam mozda trebati da masa ne bude suva,vec da tekstura bude malo gusca nego kod radovnog biskvita.Zato sacuvajte sok,pa ako treba-dodajte pomalo.Pecite u plehu u koji ste stavili papir za pecenje oko 40 minuta na 180 C.neka se malo prohladi pa je premazite marmeladom i pospite listicima badema.
Savrsena za zimske veceri uz topao caj ili kaficu.Uzivajte
Sastojci:-15 kasika secera
-15 kasika vode
-15 kasika griza
-15 kasika brasna
-puna kafena kasicica sode bikarbone
-kafena kasicica cimeta
-naribana korica limuna ili naranze
-5 narendanih jabuka
i jos-oko 2-3 kasike marmelade po vasem izboru
-100 gr badema u listicima
Postupak je sledeci:stavite u posudu za miksanje secer,griz,brasno,sodu bikarbonu,cimet i koricu i izmesajte kasikom.Dodajte vodu i jabuke i miksajte.Jabuke pre dodavanja malo ocedite,ali nemojte baciti sok jer ce vam mozda trebati da masa ne bude suva,vec da tekstura bude malo gusca nego kod radovnog biskvita.Zato sacuvajte sok,pa ako treba-dodajte pomalo.Pecite u plehu u koji ste stavili papir za pecenje oko 40 minuta na 180 C.neka se malo prohladi pa je premazite marmeladom i pospite listicima badema.
Savrsena za zimske veceri uz topao caj ili kaficu.Uzivajte
Nema komentara:
Objavi komentar