nedjelja, 19. studenoga 2023.

Kiflice

 Ovaj recept za kiflice vec dugo koristim,posebno kada zelim da ih punim.Mogu da se peku i prazne,ali meni su nekako lepse punjene.Mozete ih puniti i slane i slatke,a ja sam ovaj puta izabrala pizza nadev.Malo kecapa,origana,sira,salame i kobasice.Ili se prepustite masti,pa izabetite neku vasu kombinaciju.Postupak je jednostavan-zamesite testo,neka odstoji bar sat vremena,razvaljajte i punite kiflice.Zatim treba da odstoje jos malo i premazite ih umucenim jajetom i ispecite.Za ove ukusne kiflice bice vam potrebni sledeci sastojci...


    Sastojci:-1,1 kg mekog brasna

                  -1 svezi kvasac

                  -1 kasika secera

                  -3 kafene kasicice soli

                  -0,5 l toplog mleka

                  -1,5 dcl tople vode

                  -1,5 dcl ulja

                  -1 jaje za premazivanje

   za nadev:-kecap

                  -origano

                  -neki tvrdi sir npr.gouda,trapist ili sl

                  -kobasica,salama,sunka-po zelji

                  -za posuti susam ili kim po zelji



 U malo toplog mleka izmrvite kvasac i dodajte secer .Neka se napravi pena.U vecoj posudi pomesajte brasno i secer,pa dodajte narasli kvas,preostalo mleko i vodu.Dobro umesite rukama ili masinom.Na kraju dodajte ulje i mesite dok se ne upije i ne postane lepo i glatko.Pokrijte i ostavite na toplo mesto neka raste bar sat vremena.Pripremite nadev-samo naseckajte salamu ,sir i kobasicu na stapice ili kako vi zelite.Premesite testo i podelite ga na manje komadice.Velicinu sami odredite.Naravno veci komadi -vece kiflice,manji komadi-manje kiflice.Oblikujte loptice i razvucite oklagijom da bude ovalnog oblika Na jednu trecinu stavljajte punjenje-kecap,origano,salama sir.Suprotnu stranu udugacko isecita,pa krenite sa rolanjem od strane gde je nadev.Pazljivo urolajte i stavite u pleh koji ste ili podmazali i pobrasnili,a mozete staviti papir za pecenje.Neka odstoji sat vremena,pa premazite jajetom i pospite susamom ili kimom-sta vise volite.Pecite na 200 C oko 30 minuta.Vruce pospricajte sa malo vode i pokrijte cistom krpom i neka se tako ohlade.







Nema komentara:

Objavi komentar