nedjelja, 18. rujna 2016.

Marmelada od bresaka,soka od narandze i cimeta

   Pre par dana pravila sam marmeladu od bresaka.Posto sam imala i narandze odlucila sam da probam da kombinujem i malo soka od njih.A uz narandze fino pase i cimet ,pa se ova kombinacija fino slozila.I uz dzemfix-cas posla fina i mirisna marmelada.


       Sastojci:-800 grama ociscenih zrelih bresaka samlevenih u blenderu
                     -2 dcl soka od narandze
                     -500 gr secera
                     -1 vrhom puna kafena kasicica cimeta
                     -stapic cimeta
                     -kesica dzemfixa 2:1


  Postupak je jednostavan:pomesajte breskve,sok od narandze,stapic cimeta,kasicicu cimeta i dzemfix pomesan sa dve kasike secera(od one pola kile secera).Stavite neka se lagano zagreva i kad vec 5 minuta lagano vri dodajte secer.Mesajte-to je dosta bitno da marmeladu od pocetka stalno mesate da se ne zalepi za serpu i da ne zagori.Mozete i ubaciti kasicicu vanila esencije ako volite.Kad se secer rastopio neka vri jos par minuta.Oprane i suve tegle obicno stavim u tepsiju u koju sam stavila vrucu vodu.Za par minuta mozete sipati marmeladu(stapic cimeta izvadite,on vise nije potreban).Napunite ih,zavrnite cep i polako okrenite tako da cep bude na dnu.Ostavite tako par minuta.Okrenite nazad i neka se ohladi,pa spremite ili odmah probajte.U svakom slucaju-uzivajte.

Nema komentara:

Objavi komentar