Moja ovogodisnja rodjendanska torta.Kasnim sa receptom oko mesec dana,ali srecom imam i slicice i papirice na koje zvrljam kada pravim nesto svoje.I zatim ih sklopim u celinu.
Ova torta je lagana,kao pahuljica,najvise zbog kora od belanaca,mirise predivno na vanilu i kokos.
Nedostaje samo cokolada pa da bude omiljena kombinacija slatkisa mog muza.Ali to ostavljam za neki sledeci put.
Sastojci:-za kore-4 belanca
-200 gr secera
-kasicica sirceta
Ovo je mera za jednu koru.Potrebne su vam dve ovakve kore
za fil:-8 zumanaca
-7 dcl mleka
-5 kasika gustina
-kasicica vanila esencije
-6 kasika secera
-125 gr putera
-125 ml slatke pavlake
-100 gr kokosa
i jos:-100 gr slag krema ili pene
Za koru isecite papir za pecenje i stavite ga u okrugli kalup precnika 26 cm.Umutite 4 belanca u sneg,dodajite pomalo secer.Mutite toliko dok ne osetite pod jezikom da se secer rastopio,tj da vise ne krcka.Dodajte i sirce pred kraj.Prebacite u kalup i stavite u rernu koju ste zagrejali na 150 C.Ostavite sat i pol u rerni.Izvadite i neka se potpuno ohladi pre nego sto skinete papir za pecenje.
Za fil umutite gustin,secer i zamanca sa 1 dcl mleka tako da ne bude grudvica.Stavite preostalo mleko da lagano zavri.Uspite smesu od zumanaca i skuvajte gusti fil neprestano mesajuci.Neka se ohladi.Umutite puter i vanilu,pa dodajite kasiku po kasiku fila.Umutite i slatku pavlaku, pa lagano umesajte u fil,najbolje drvenom varjacom.Podelite fil na dva dela,pa umesajte u jednu polovinu kokos .Torta se filuje ovim redom:kora-fil sa kokosom-kora-druga polovina fila.Tortu ukrasite slag kremom(po uputstvu na kesici)koji ste umutili sa hladnom kiselom vodom.ohladite tortu i uzivajte.
Ova torta je lagana,kao pahuljica,najvise zbog kora od belanaca,mirise predivno na vanilu i kokos.
Nedostaje samo cokolada pa da bude omiljena kombinacija slatkisa mog muza.Ali to ostavljam za neki sledeci put.
Sastojci:-za kore-4 belanca
-200 gr secera
-kasicica sirceta
Ovo je mera za jednu koru.Potrebne su vam dve ovakve kore
za fil:-8 zumanaca
-7 dcl mleka
-5 kasika gustina
-kasicica vanila esencije
-6 kasika secera
-125 gr putera
-125 ml slatke pavlake
-100 gr kokosa
i jos:-100 gr slag krema ili pene
Za koru isecite papir za pecenje i stavite ga u okrugli kalup precnika 26 cm.Umutite 4 belanca u sneg,dodajite pomalo secer.Mutite toliko dok ne osetite pod jezikom da se secer rastopio,tj da vise ne krcka.Dodajte i sirce pred kraj.Prebacite u kalup i stavite u rernu koju ste zagrejali na 150 C.Ostavite sat i pol u rerni.Izvadite i neka se potpuno ohladi pre nego sto skinete papir za pecenje.
Za fil umutite gustin,secer i zamanca sa 1 dcl mleka tako da ne bude grudvica.Stavite preostalo mleko da lagano zavri.Uspite smesu od zumanaca i skuvajte gusti fil neprestano mesajuci.Neka se ohladi.Umutite puter i vanilu,pa dodajite kasiku po kasiku fila.Umutite i slatku pavlaku, pa lagano umesajte u fil,najbolje drvenom varjacom.Podelite fil na dva dela,pa umesajte u jednu polovinu kokos .Torta se filuje ovim redom:kora-fil sa kokosom-kora-druga polovina fila.Tortu ukrasite slag kremom(po uputstvu na kesici)koji ste umutili sa hladnom kiselom vodom.ohladite tortu i uzivajte.
Nema komentara:
Objavi komentar