Jednostavan i brz nacin pripreme snicli koje na kraju budu fine,meke i socne.Mozete sami da dodate zacine po zelji koje vise odgovaraju vasim ukucanima,a ja sam se ovaj puta odlucila za ovu kombinaciju.Prilog po zelji,kod mene je bila samo salata jer su snicle sa ovim umakom dosta zasitne.
Sastojci:-6-7 svinjskih snicli(oko 800 gr)
-oko 1 dcl ulja
-5-6 cenova belog lika
-1 veci crveni luk
-1 supena kasika senfa
-pola kisele pavlake
-malo tucane feferone po zelji
-kasika seckanog persunovog lista
-sol
-biber
-vegeta
-brasno za uvaljati snicle
Snicle istucite,pospite solju,biberom i vegetom.Na ulju kratko poprzite zgnjeceni beli luk i stavite snicle prethodno uvaljane u brasno.najbolje bi bilo da sve radite u velikoj i dubokoj tavi,da se sve zajedno dinsta.poprzite snicle sa obe strane i dodajte odozgo sitno seckani crveni luk,pa dolijte po potrebi malo vode i poklopite neka se dinsta.Kada su snicle gotove izvadite ih i ostavite na toplom.U tavu ubacite senf,pavlaku,feferonu i persunov list,promesajte i vratite snicle da se jos kratko krckaju.Ostavite na toplom do posluzenja.Uzivajte
Nema komentara:
Objavi komentar