Ova fina i nezna tortica napravljena da njome pozelim sretan Dan zaljubljenih! Malo sam je pravila u zurbi,tako da su mi slike ocajne,ali ukus torte je odlican.
Sastojci:za prvu koru:-6 belanaca
-200 gr secera
-2 kasike kokosovog brasna
-2 kasike psenicnog brasna
-kasika sirceta
-na vrh noza praska za pecivo
za drugu koru-4 belanca
-150 gr secera
-2 kasike kokosovog brasna
-2 kasike psenicnog brasna
-kasika sirceta
-na vrh noza praska za pecivo
za fil-10 zumanaca
-8 dcl mleka
-8 kasika secera
-3 vanilin secera
-8 kasika ostrog brasna
-250 gr maslaca
-100 gr cokoladnih bananica
-50 gr kokosovog brasna
jos-100 gr praska za slag
-2 dcl kisele vode iz frizidera
-2-3 kasike kokosovog brasna
-malo crvene prehrambene boje u prahu
Umutite belanca za prvu koru u cvrsti sneg.Dodavajte polako secer i mutite,pa dodajte i ostale sastojke.Sve sjedinite ali laganijom brzinom.Smesu sipajte u kalup za tortu u koji ste na dno stavili papir za pecenje,a rubove namazite maslacem i pospite brasnom.Pecite sat vremena na 150 C.Peceno izvadite na tacnu i ostavite da se ohladi.Postupak je isti i za drugu koru.Stavila sam u jednu koru vise belanaca da bude deblja i to je donja kora,ali mozete po zelji ispeci dve kore od po 5 belanaca ako vam je tako lakse.Mislim da cu i ja odsada tako.
Za fil umutite zumanca,secer,vanilin secer i brasno sa otprilike 1 dcl mleka.Ne sme da bude grudvica.Ostalo mleko stavite da zavri,pa ukuvajte smesu od zumanaca u mleko.Malo smanjite vatru cim uspete zumanca.Neka se zgusne pa ostavite na hladjenje.Izradite maslac i dodajte postepeno ohladjen fil.Podelite fil na dva dela.U jedan dodajte seckane bananice,a u drugi kokos.Stavite deblju koru na tacnu i premazite filom sa bananaicama,pokrijte drugom korom i premazite je filom sa kokosom.Umutite prasak za slag sa kiselom vodom i namazite tortu izvana i ukrasite je.Za crveni deo torte uspite malo prehrambene crvene boje(malecnu kasicicu) i kasiku vode.Dodajte kokos i mesajte da se sve lepo oboja,pa time mozete ukrasiti tortu.Uzivajte sa vama dragim osobama.
Nema komentara:
Objavi komentar