utorak, 26. veljače 2013.

Keks rolat

      Jedan jednostavan,brz i lak rolat za napraviti...Bitno je da fil kojim mazete oblandu dobro izradite i izmiksate.Moze i mikserom ,a moze i varjacom.Samo budite uporni.Oblandu nakvasite uz pomoc kuhinjske krpe.Mozete po zelji jos dodati na fil seckane bananice,zele bombone,grozdjice ili brusnice koje ste malo natopili u nekom likeru.Ima dosta varijanti,a idealan je da upotpuni neku lepu tacnu sa kolacima.A moze da posluzi i kao brzi desert ako nam se neko iznenada najavi.Uvek je ukusan.






    Sastojci: -200 gr mlevenog petit keksa
                 -150 gr prah secera
                  -150 gr margarina
                  -100 gr cokolade
                  -1 kasika ruma ili par kapi ekstrakta
                  -1 veliki list oblatne




Stavite keks i secer u posudu i dodajte margarin,otopljenu cokoladu i rum.Sve dobro izradite rukom ili varjacom da se svi sastojci dobro povezu i da smesa bude maziva..Oblatnu stavite izmedu dve nakvasene krpe,pa probajte kad krene da omeksava onda namazite fil i cvrsto uvijte.Umotajte u plasticnu foliju i neka bude u frizideru par sati.Nasecite i uzivajte.Vrlo je jednostavno i brzo za napraviti tako da ja uvek pravim duplo.Uzivajte








     

4 komentara:

  1. Obožavam da vidim gomilu sitnih kolača na tacni...ali ih ne jedem.Još jedna ideja meni za slavu. Topli pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovaj rolat je zgodan i da se unutra ubace zele bomboni,grozdjice i sl.Vrlo pogodan bas kad se pravi puno vrsta kolaca jer je cas posla gotov.

      Izbriši
  2. Ovo sam davno jela u gostima, ali sama nisam nikad radila.
    Spremam recept :)

    OdgovoriIzbriši