srijeda, 27. prosinca 2023.

Fritule

  Volite li vi fritule?Mi obozavamo,verovatno ih svi vole jesti,a mislim da je razlika samo u dodacima.Moze sa raznim vrstama marmelade,sa kremicima,a meni licno najdraza kombinacija je sa secerom u prahu.Posto ih uglavnom pravim zimi oko Bozica taman mu ovaj secer dodje kao sneg kojeg u poslednje vreme uglavnom i nema.Mi smo ga ipak ove godine imali na par dana.Obradovali se svi kao mala deca.



A fritule pravim po nekoliko recepata,odokativno,pa iz jednog starog kuvara.Ovaj danasnji recept pronasla sam na tik toku i isprobala.Stavicu vam i direktni link da pronadjete jer ima bas dobrih stvari.Od ove kolicine dobicete jedan vrhom pun tanjir koji odmah nestane tako da mozete odmah i poduplati sastojke.

Link za originalni recept je sa tik toka kod neverovatne Maje Jalsovec ,tamo se moze pronaci predivnih delicija za prste polizati.




  Sastojci:-1 jaje

                -2 vanilin secera

                -3 kasike secera

                -10 kasika brasna

                -2 kasike ruma ili onaj mini ekstrakt ruma(ali bolji je rum)

                -pola praska za pecivo

                -casa jogurta

       i jos:-ulje za przenje

               -po zelji razne marmelade,kremici,secer u prahu

 Pomesajte jaje,secer i vanilin secer (moze mikserom),dodajte prasno koje ste pomesali sa praskom za pecivo,pa dodajte rum i jogurt-Kada ste dobro sve sjedinili zagrejte ulje u manjoj serpici-oko 2-3 dcl.Vadite malom kasicicom testo i spustajte u vruce ulje.Ulje treba biti na srednjoj temperaturi da fritule ne izgore posto su male.Przi se kratko dok ne porumene,samo par minuta.Stavite na papirni ubrus da se ocedi visak masnoce.Kada se prohladi pospite secerom u prahu ili jedite sa marmeladom-sve zavisi sta volite-Uzivajte!



 



Nema komentara:

Objavi komentar