petak, 24. veljače 2023.

Rezanci sa sampinjonima

  Ove vrste testenine pravim kada mi treba nesto brzo i fino.Cesto kada stignem s posla dok se skuva testenina brzo izdinstam slaninu i sampinjone i cas posla je gotovo.Jos ako vam neko pomogne u seckanju ili napravi salatu-milina.Sastojaka vam treba samo par,mozete lako i prilagoditi vasem ukusu.




   Sastojci:-350-400 gr rezanaca(mogu i makarone,spirale)

                 - 400 gr sampinjona 

                 -2 cena belog luka

                 -parce slanine ili sunke oko 100-150 gr

                 -1,5 dcl pavlake za kuvanje

                 -sol i biber po ukusu

                 -grill zacin po zelji 

                 -malo ulja ili masti



      Na malo ulja ili masti proprzite sitno iseckan beli luk.Dodajte slaninu ili sunku koju ste iseckali na tanke trakice.Kad je slanina malo uprzena dodajte sampinjone isecene na tanje listice,malo posolite i neka se lagano dinstaju.Posto ce pustiti vodu,neka se krcka dok sva voda ne ispari.Dodajte pavlaku i neka krcka jos 3-4 minute.Umesajte rezance koje ste prethodno skuvali,posolite,pobiberite,dodajte zacine po zelji i neka se jos 3-4 minute krcka da se sve lepo sjedini.Sluzite uz neku salatu po zelji.Uzivajte ! 



     

Nema komentara:

Objavi komentar