srijeda, 31. ožujka 2021.

Pogaca sa lukom i zacinskim biljem

  Posto jako volimo hlebove,pogace i sve vrste peciva volim da isprobavam razna slana testa.Dodajem razne sastojke i onda cekam kritike ili pohvale svojih ukucana.Ova pogaca je vrlo brzo nestala sa stola,meni to znaci da su svi bili zadovoljni.Stavila sam uz redovne sastojke jos i dinstani luk,persinov list i seckani kopar/mirodjiju.Fino je mirisalo,bilo je meko i vazdusasto i verovatno nam se zato i dopalo.Nije komplicirano i bude brzo gotovo-probajte.


  Sastojci:-500 gr mekog brasna

                -1 kocka svezeg kvasca

                -1 kasicica secera

                -2 kasicice soli

                -3 kasike ulja za przenje luka

                -1 kasika seckanog persinovog lista

                -1 kasicica seckane mirodjije

                -1 dcl maslinovog ulja

                -2 dcl tople vode

                -3 manja crvena luka,sitno seckana.









 Izmrvite u solju kvasac,dodajte secer i kasicicu brasna.Sipajte oko 1 dcl tople vode.Pomesajte u vecoj posudi brasno,sol,persinov list,mirodjiju.Luk isprzite na ulju da lepo omeksa.Ja sam koristila salote luk koji je malo ljutkast.Ovo mozete i ranije da uradite,pa dodajte u brasno.Kada je kvasac lepo narastao dodajte u brasno.Lagano mesite,dodajte i preostalu vodu,kao i ulje.Treba da mesite dok testo ne bude glatko i da osetite mekocu pod rukom.Pokrijte krpom i ostavite oko sat vremena da raste .Premesite sa malo brasna ako treba,bukvalno samo poprasite i prebacite u pleh koji ste podmazali i pobrasnili,a moze i papir za pecenje.Neka raste jos oko sat,sat i pol.Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C-Peci oko 30-35 min.Pred kraj malo smanjite temperaturu na 180 C ili stavite gore na hleb jos parce papira za pecenje.Izvadite iz rerne,poprskajte sa malo vode da "umijete "pogacu i umotajte u krpu i neka se tako hladi.Uzivajte!




Nema komentara:

Objavi komentar