Salata od kelerabe,jednostavna,fina i niskokaloricna,a i puna vitamina.Najbolje je jesti dok je mlada i socna,koristi se za mnoga jela-corbe,musake,moze i kao pire,pa punjena,pohovana....Pre desetak godina dok sam imala tu srecu da imam bastu. Imala sam kelerabu sorte Golijat.Uzela da probam i odusevila se.Imala sam kelerabu veliku kao glavice kupusa.Ne kao male glavice,vec one srednje.Svima sam delila,nosila,pravila nama na sto nacina.I vec sledece godine smo se preselili i baj baj bastici.Danas vam pisem jedan jednostavan recept koji osvezava i krepi.Uz kelerabu mozete po zelji da naribate i rotkvice,jabuke,kupus,cak i mrkvu.
Sastojci:-1 veca keleraba
-pola kisele pavlake
-3 kasike krem sira
-sol
-ulje
-limunov sok
-biber
Kelerabu ocistiti i naribati na krupnije rende,pa posoliti.Ocediti vodu koju pusti.Umesati pavlaku,krem sir(moze i jogurt) i zacine,pa preliti preko kelerabe,izmesati i neka se dobro ohladi.Uzivajte!
Nema komentara:
Objavi komentar