nedjelja, 16. kolovoza 2020.

Kartoffelpuffer ili hrskavi ustipci od naribanog krompira

  Evo jedno lepo jelo koje moze da se jede u milion varijanti:dorucak,vecera,kao prilog za rucak-uz neko meso,a moze i kao neka uzina....Ove ustipci se mnogo jedu u Austriji,deca ih jednostavno obozavaju.Recept sam dobila od jedne moje drage prijateljice,nesto skroz jednostavno sto se preprica preko telefona,ali jako ukusno.Jednu slicnu varijantu sam pravila i dok sam zivela u Srbiji,ali vise kao fasir,sa nakvasenim hlebom i svim ostalim sastojcima.Kad ovih ustipaka je bitno naribani krompir dobro ocediti.Najbolje je da imate neku krpu koju koristite za slicne stvari...da se cedi krompir,tikvice,jabuke....Dobro ocedite krompir,ubacite sve ostale sastojke i samo ispecite na ulju.



      Sastojci:-5-6 velikih krompira

                    -2 jaja

                   -sol oko 1-1.5 kasicicu

                   -biber po zelji

                   -seckana glavica crvenog luka

                   -po zelji beli luk

                   -2 kasike brasna


        i jos-ulje za przenje


    Krompir ogulite i naribajte na krupnije rende.Posolite i ostavite da odstoji,moze i par sati.Posle sve to istresite u krpu i bas dobro iscedite.Luk naseckajte na sitne kockice.Po zelji i cen dva belog luka protisnite kroz presu.U neku ciniju stavite krompir,jaja,biber,beli i crveni luk,brasno.Sve lepo promesajte.U dublju posudu u kojoj cete peci ustipke sipajte oko prst debljine ulje.Neka se zagreje na srednjoj temperaturi.U vruce ulje stavljajte masu od krompira ,samo izvadite kasikom i spustite da se pece.Malo potapkajte svaki ustipak cim stavite u ulje da bi bilo ravnomerno rasporedjeno.Pece se 2-3 minuta i okrenete i pecete dok lepo ne porumeni.Vruce ustipke stavljajte na papirne ubuse da se ocedi visak masnoce.Kao sto sam i napisala posluzite ih po sopstvenim zeljama,stvarno moze u puno varijanti da se koriste.Uzivajte!    

 

                 

                  

Nema komentara:

Objavi komentar