Za dinstani kupus:-oko 1 kg kiselog kupusa ribanca
-malo ulja
-1 veca glavica crvenog luka
-lovorov list 2-3 kom
-par zrna bibera
-1 kasika aleve mlevene slatke paprike
-oko 2 dcl paradajz soka
-za cuftice-oko 800 gr mlevenog mesa
-malo ulja
-1 glavica seckanog crvenog luka
-3 cena belog luka
-1 jaje
-soljica rize
-sol 1-1,5 kasicica
-1 kasicica bibera(ili manje ako ne volite)
jos-suvo meso,suve kobasice-po zelji
Prvo pripremite kupus:na malo ulja proprzite seckani luk,dodajte oprani kupus,sve ostale zacine osim paradajza.Nalijte veliku solju vode i neka dobro krcka.Kada je skoro sva voda isparila dodajte paradajz sok,promesajte i neka jos kratko zavri.Stavite pola mase u dublju tepsiju,poravnajte i slozite cuftice.
Cuftice pravite na sledeci nacin:-prodinstajte crveni luk na malo ulja dok se ne uprzi i ostavite da se malo prohladi. Stavite meso u neku ciniju,dodajte uprzen luk,beli luk koji ste propasirali,rizu,jaje,biber,sol(vodite racuna o tome i da je kupus vec slan,pa nastimajte sol kako vama odgovara).Sve zamesite i pravite male cuftice.Slozite ih na prvi sloj kupusa stavite i malo suvog mesa ako zelite,pa cuftice prekrijte preostalim kupusom.Sve poravnajte i stavite gore alu foliju.Ako koristite vatrostalnu posudu ili pekac samo poklopite.Pecite oko sat vremena poklopljeno na 220 C,pa otklopite i neka se pece jos sat vremena na 200 C ili manje.Sluzite uz pire krompir,a moze i domaca pogaca.Prilicno je kaloricno i sito,tako da ne pravim precesto jer nemamo granicu kad je dosta.....Uzivajte.
Nema komentara:
Objavi komentar