Obozavamo proju,ali vec je jako dugo nisam pravila,cak par godina.Srecom sin je tu da me podseti,a zima je pravo vreme za proju...kiseli kupus,suvo meso,pasulj,cvarke i jos puno toga,sve zavisi sta volite.Uz dorucak moze kad god pozelite.Recept za ovu proju sa jogurtom pronasla sam na netu na stranici fagor.rs.Ima jos recepata,a vremena za probu koliko hocete.Vrlo je fina i zasitna tako da vam preporucujem da je probate.
Sastojci:-2 case kukuruznog brasna
-1 casa psenicnog brasna
-3 jaja
-3 jogurta
-2 dcl ulja
-1 puna kafena kasicica soli
-1 prasak za pecivo
Postupak je jednostavan:svi sastojci se pomesaju(mozete posebno mokre-posebno suve sastojke pa polako mesati),sipaju u namazan i pobrasnjen kalup i peku oko pola sata na 200 C.Cim se uhvati korica stavite na pleh papir za pecenje da ostane lepa boja.Probajte cackalicom da li je peceno-ako je cackalica suva kad ubodete u proju-gotovo je.Uzivajte!
Sastojci:-2 case kukuruznog brasna
-1 casa psenicnog brasna
-3 jaja
-3 jogurta
-2 dcl ulja
-1 puna kafena kasicica soli
-1 prasak za pecivo
Postupak je jednostavan:svi sastojci se pomesaju(mozete posebno mokre-posebno suve sastojke pa polako mesati),sipaju u namazan i pobrasnjen kalup i peku oko pola sata na 200 C.Cim se uhvati korica stavite na pleh papir za pecenje da ostane lepa boja.Probajte cackalicom da li je peceno-ako je cackalica suva kad ubodete u proju-gotovo je.Uzivajte!
Nema komentara:
Objavi komentar